Indien, Resa

Jag har alltid varit ekonomisk (tror jag iallafall)

Jag och min kompanjon Fredrik brukar vara ute på resa tillsammans. Sist var vi i New York och letade gallerier för honom att ställa ut på. Bilden här föreställer oss som turister på Empire State Building. Jag skrattade så åt den här ofrivilliga bilden. Jag köpte den på plats. Lägg märke till strecket på golvet som man ska stå på.

Nu var det dags igen, men vi hade tänkt oss en liten kort weekend….kanske till södra Frankrike eller till Köpenhamn eller Berlin. För att fotografera, diskutera och konferanciera bilder, kameror och bildkomposition. För att hämta inspiration helt enkelt.

Vi hade gärna velat ta med oss fler fotografer på vår fotosafari men det är få som har möjlighet att åka på kort varsel.

Vi kollade resor men det billigaste vi fann kostade runt 3000 så jag tyckte det var lite dyrt för en weekend, men så föll min ögon på en biljett….GOA 1990:-.

Jag kunde knappt tro mina ögon. Goa ligger ju i Indien och jag brukade älska Indien. Waow. Så det kunde jag inte motstå av rent ekonomiska och färgstarka skäl. Sist jag var i Indien firade jag julafton på ett gyllene fort, men det var 1999 och alltså 10 år sedan. Då betalade jag 7000 för en flygbiljett till New Dehli.

När jag berättade för mamma att jag nu skulle till Indien på 2 dagars varsel ifrågasatte hon mig givetvis och jag svarade ”-men jag måste ju passa på. Snart sitter jag där med barn, villa och lån och kan inte ta mig någonstans.” Då svarade hon mig, ”men du har ju passat på i 15 år nu!”

Det tyckte jag var lite roligt.

Indien nästa alltså. Jag kommer eventuellt inte ha tid att svara på mail under dessa 9 dagar som jag är borta, men ni brukar ju få vänta så länge ibland iallafall (enligt bröllopstorget.se) så det kanske inte gör något?

Som koldioxidkompensation tänker jag åka tåg hela vintern.

Trevlig lucia!

6 reaktioner till “Jag har alltid varit ekonomisk (tror jag iallafall)”

 1. miss cloudberry säger:

  det är klart att du ska passa på! det är dig väl unt. go tur!

 2. Anonymous säger:

  Gud vad kul och härligt!!!Ha en jätteskön resa, jag är så avundsjuk! Jag skrattade gott åt din mammas kommentar. Måste också tillägga att jag gillade det förra inslaget skarpt. Älskar nämligen jaaazzzz.
  Kram Pia

 3. Anonymous säger:

  ABSOLUT klart att du ska passa på..åren går fort man lever ej för evigt … Avundas dig för här sitter jag med hus man och barn men det är också bra.. Men men passa på mens du kan för har kottarna kommit så drar du nog ej iväg så hastigt..Kram

 4. Martin säger:

  Djääävlar vad kul du!
  Ha det så gött och hälsa Indien från mig med.
  …och jo, passa på innan barnkarusellen drar igång, för sen blir det lite krångligt.

 5. Helena H säger:

  Tack så mycket kära ni!!!!!

 6. Helena H säger:

  Tack så mycket kära ni!!!!!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.