Okategoriserade

Paragrafryttar(….) som Tabita skulle ha sagt


Just nu är jag så arg så jag skulle kunna välta en bil. Målet för min ilska är försäkringskassan. Det har gått tre månader sedan jag anmälde föräldrapenning och fortfarande har jag inte sett röken av en enda krona. Jag har varit i kontakt med dem minst 32 gånger och fått olika besked, skickat minst 17-18 olika intyg både på e-legitimation och analogt på posten. Alltså, vilken tur att jag har sparade pengar annars hade jag fått leva på gatan. Jag tänker bara på om jag varit ensamstående och inte haft förmånen att leva på besparingar, då hade jag faktiskt fått gå både från hus och bil med min lilla bebis.

Jag känner mig oerhört kränkt och missbetrodd, men det verkar som att man idag i Sverige inte får föräldrapenning om man

1) är egen företagare

2) sitter som löneansvarig på sitt eget företag.

Vad tycker det att man ska äta till middag? Grus? Ska man inte som mamma få njuta av första tiden med sin bebis utan sitta i telefonkö i 1-2 h per dag för att överhuvudtaget få föräldrapenning som jag trodde var lag på i Sverige.

JAG SÄGER FUCK OFF jävla försäkringskassa och alla som jobbar där. Det är tamefan mycket enklare att jobba vidare med ett spädbarn på armen än att försöka få en enda krona av er. Det är ni och arbetsförmedlingen som får en att känna som att man bara är ett litet dammkorn i en höstack och inte värd bättre.

Jag har bara varit på arbetsförmedlingen en gång i mitt liv, och det var i höstas när jag var tvungen att låna toaletten. Jag håller mig helst därifrån.

3 Comments

  • KL

    Usch! Kan bara hålla med 🙁 Har haft med båda att göra..vet inte vilket som är sämst…
    Hoppas det löser sig snarast! Fin liten kille du har förresten 🙂

  • Annapanna

    Usch ja, minsta lilla utsvävning från ”normen”, dvs heltidsanställd av samma arbetsgivare i Sverige under flera år ger en handläggningstid som ger en gråa hår. Och hur många jobbar så idag med alla som varvar projektanställningar med säsongsarbete, studier och utlandsjobb? Systemen och handläggningarna måste anpassas så det blir mer flexibelt. Det är ju vi som både betalar deras lön och är deras kunder via skattsedeln.