Natur,  Rattsjöberg,  Värmlandstips

Tack för att ni höll tummarna

Anledningen till varför jag sålde mitt slott var för att den här gården kom ut på marknaden.
”Där i Nol” i Rattsjöberg. Jag hade väldigt mycket is i magen för det var ju inte alls säkert att jag skulle få det, men jag tänkte, nu kära gud har jag hoppat så nu får du ta emot mig.
Vi fick slåss mot rika norrmän i budgivningen och de gav sig knappt men tillslut valde huset och dess gamla ägare oss. Ni kan inte förstå vad detta betyder för mig. 
Vårt egna lilla paradis.
Beläget på den platsen jag kommer ifrån. En plats jag alltid lovordar och inspireras av. Egentligen den enda platsen på hela jorden som jag känner mig riktigt hemma på.

Med milsvid utsikt över sjöar, dalar och blånande berg.

Tänk att få bo så här, och ha så här mycket luft under vingarna varje dag. Man måtte bli en mycket lycklig människa av utsikt.

Och huset har dubbeldörrar, syrénbuskar och vackra gamla nötta trappsteg.

Och gamla uthus och härbren och kuperade ängar och en björkallé. Ca 2,2 hektar mark, inte så mycket, men fullt tillräckligt för att skaffa röjsåg.

Trädgården är full av rosor, syréner, körsbär, hallon, svart och röda vinbär, krusbär och förgätmig ej.
Närmsta grannar är syster Anki med familj. Vi invigde stigen mellan husen.

När stigen var invigd skålade vi i pommac vid Mellangårn.
Nu återstår förstås en massa jobb för mitt drömhus är intakt 1800-tal och saknar både dusch, toa och avlopp. Men allt är så fint bevarat och vi ska känna oss in och se hur vi vill ha det och ta god tid på oss och inte stressa. Den 3:e september får  vi nycklarna.
Ni är alla varmt välkomna att hälsa på. Jag lovar er en upplevelse utöver det vanliga.

5 Comments