Barn,  Vasaloppet

Premiärtur med Chariot Cougar skidset

Den stränga kylan har hållit oss inomhus, men idag när temperaturen visade på behagliga  -3° och nyfallen snö klädde spåren stack jag och Viggo ut på premiärtur med vårt Chariot Cougar skidset.
Vagnen har vi ju haft ett tag, jag köpte den begagnad på blocket förra vintern men skidsetet har varit svårt att få tag på begagnat så det fick vi köpa nytt.

Det fungerar lysande, världens bästa barnvagn. Viggo sover gott inne i vagnen, fastspänd i en sele, skyddad från snö och regn.  Så är det helt enkelt skacklar som sitter fast i ett bälte i mig. Vagnen är riktigt smart. Vi har både jogginghjul och cykelset och nu skidset, ingenting kan egentligen få oss att stanna inomhus annat än slapphet. Men vagnen ja, allt har snabbgrepp, är lätt, går snabbt att byta.

Jag ska ta lite mer närbilder och visa den här förträffliga vagnen och dess möjligheter, men idag hade jag inte tid. Idag ville jag åka skidor!

Här vinkar min fina familj. Hej hej.

2 Comments

 • Anonymous

  Hej Helena!
  Är inne å kollar din blogg varje dag, du har en väldigt fin blogg å en underbart söt Viggo! Har själv en 8-månaders Noah 🙂
  Den här vagnen…. vi funderade på en kominerad vagn/cykelkärra! Såg en på Bergvik, kan man sätta på skidor på alla dessa modeller? Måste nog undersöka saken känner jag…. hm… för detta verkar ju verkligen va en kanoninvestering!
  Ha en bra Jul!

  /Petra

 • Helena H

  Hej Petra!! Ja, innan vi köpte den här tog jag reda på allt om cykel och skidkärror och det finns flera märken. Det finns en norsk variant som är rätt poppis, nåt med nordic,så finns det även en billigare som heter Croozer. Vi hade egentligen inte tänkt oss en chariot (som är i särklass dyrast) men då jag hittade en på blocket för 3000 kr så fick det bli en sådan.
  Vi har ju även en Urban jungle (som en vän köpte i USa till mig för halva priset) men den tycker jag inte alls lika mycket om nu så kanske får det bli chariot för hela bunten nu.
  Berätta gärna hur det går och hälsa Noah!!
  MVH Helena