Mat

Indisk lammgryta

Idag vart det svensk indisk mat. Jag tog tunnbröd och bredde på svensk rapsolja med vitlök i. Toppade med lite peppar och flingsalt. Lät det rosta i ugnen en liten sväng tills det blev krispigt och vipps så hade vi fått vitlöksnaan-bröd.

Till detta krispiga improviserade naanbröd serverade jag en lammgryta med indisk touch. Lammet fick jag färdigslaktat men jag fick stycka det själv, och det gjorde jag förra hösten. Så är det att vara matintresserad och bo på landsbygden, men får hela älgar, lamm och hjortar.  Sedan får man hänga, stycka och frysa in det själv.
_______________________________________
Lamm är förresten Viggos absoluta favoriträtt. Jag gör en liten gryta brevid den större grytan. Jag tar lite fina delar lamm och kokar ihop det med potatis, tomater, lök, vitlök, aubergine…kanske lite rödvin..ja, vad jag har i kylskåpet. Sedan bara mixar jag det och av lammköttet blir det världens godaste buljong, helt utan salt. Mmmm…vi får en vitlöksdoftande gourmetbebis.