Inredning,  Kök

Lagen om attraktion

Jag tipsade ju er om boken The Secret, Hemligheten av Rhonda Byrne.  Den handlar om lagen om attraktion. Alltså hur vi drar till oss de saker vi vill ha med enkla medel. Det är otroligt spännande och det är först nu, några veckor efter att jag avslutade boken som jag begriper på riktigt vad det handlar om. 

När man börjar uppmärksamma dessa små attraktionslagar i vardagen öppnar sig en otroligt fin värld som jag verkligen välkomnar.

Som exempel, i flera veckor har jag gått runt och tänkt på att jag måste ringa sotaren för att få alla eldstäder godkända. Problemet är att sotaren bara har telefontid två timmar i veckan och då jag är så urkass på att passa tider missar jag alltid de där timmarna. Dessutom är det alltid upptaget och lång väntetid. 
Men jag vill verkligen komma i kontakt med sotaren. 

Så idag, av en slump, eller kanske av lagen om attraktion, står sotbilen parkerad på mina föräldrars gård och sotaren själv sitter inne och dricker kaffe med pappa. När jag urlycklig tar tag i sotaren och frågor honom har han egentligen fullt hela veckan, men han tittar i almanackan, okej, han gör ett undantag, och kan komma och inspektera eldstäderna redan imorgon.
Visst är det lysande?
Lagen om attraktion när den funkar som bäst. Sotaren kom till mig, jag behövde inte ens ringa honom.

Eller mitt hysteriska skåpletande. 
Jag har länsat igenom landets alla auktionsfirmor, budat, tittat, besökt antikaffärer, blocket och inredningsbutiker för att hitta det perfekta skåpet att ha i mitt kök. Jag har varit obsessed. Tänkt tanken att jag måste åka ner till Paris Clignacourt med kärra och  för att köpa det. Jag har letat i ungefär ett år. 

Men så slutade jag leta då jag fann ett vitt skåp som var halvbra, så i tanken fanns skåpet redan på plats. Så i lördags står plötsligt skåpet jag letat efter mitt framför ögonen på mig, i byns auktionshus och det blir mitt för en spottstyver.

Det här händer mig hela tiden nu. Det kommer till mig. Lagen om attraktion är så häftig. Kanske låter det flummigt men det funkar. Det handlar om att förenkla.

Bilden kommer härifrån.
Så nu är det köket med stort K som ska komma till mig.

 Jag använder bilder, tankar, ord för att dra det till mig. En hel del bläddrande i inredningstidningar förstås.
 French country kitchen, precis som jag vill ha det. Men universum hör mig och jag är helt säker på att jag inom tre månader har det drömkök jag drömmer om.
 De tre sista bilderna kommer härifrån.

2 Comments