Okategoriserade

Årskrönika 2011

Det blir svårt att slå 2010 som var det mest händelserika året under hela mitt liv, men jag måste ändå summera 2011.

Årets naturupplevelse: Haralöpet är en grymt fin skidslinga på antingen 6 km eller 11 km. Den går precis utanför min sambos dörr. Den är alldeles platt och går över vackra myrer och sköna tallskogar, genom nåt granparti och ut på en sjö. Ja, gud vad jag älskar det här spåret. Det har lärt mig att staka. Hela vintern 2011 var det fint före.
Årets bad: Står Hamambadet i Arvika för. Har ni inte varit där måste ni åka dit. Så ljuvligt. Jag var där med ett kärt tjejgäng till mig och det var absolut bedårande.
Årets bästis: Min 11-åriga guddotter Alva. Vi har så himla roligt hela tiden. Skrattar jämt. Alva är underbar att vara med, så är hon intresserad av fotografi och delar detta med mig.
____________________
Årets mammaledighet: Stod jag själv för. Jag skulle kunna vara mammaledig för jämnan så mycket som jag har att stå i.
______________________
Årets sorg: Då min älskade gamla vän Erik avled i de norska fjällen då han gjorde det han tyckte om mest av allt.

For there`ll be peace when you are done


Lay your weary head to rest
Don’t you cry no more
Once I rose above the noise and confusion
Just to get a glimpse beyond the illusion
I was soaring ever higher, but I flew too high


___________________________


Årets kalas:
 Stod både Jögga och Viggo för. Jögga fyllde 40 och Viggo 1 år. Olika tillfällen förstås.
 Men då jag var både värdinna, toastmadame, lekledare, servitris, kock, dj och bartender på Jöggas 40-års fest hann jag inte ta en enda bild på det fantastiska kalaset. Och eftersom alla litar på mig tog ju ingen annan bilder heller. Så kan det vara ibland.

Årets möte: När vi blev inbjudna till OM´s huvudkontor och Per Holknekt bjöd på fika. Det var så tokigt, men väldigt roligt. Där fick jag träffa både Katinka, Malenami, Lingonberrie , Oddmolly-holic., Fröknarna Wikman, Doktor Molly och en massa andra. Jag fick helt enkelt en massa nya kompisar. (De som är utsuddade på bilden är det för att de bloggar anonymnt, det kan man ju också göra)
Årets letande: Mitt tapetletande då de flesta tapeterna i mitt älskade 1800-tals hus tyvärr inte fick vara kvar pga nya eldragningar och liknande. Men de ersätts av nästan lika fina. Tapeter är det nya svarta.
Årets kappa: Utan tvekan den sibirsk-inspirerade Swain Tweed Coat. Det är den vackraste kappa jag någonsin sett och den kommer aldrig att lämna mig.
Årets inspiratör: Pia (till höger i bild) Åh vad jag tycker om denna människa. En storasyster. Vän. Mentor. Och varje gång jag kliver in i hennes butik kliver jag in i en annan värld och blir jag så överväldigad av Ella (Fitzgerald) och fågelkvitter och dofter och vackra prylar och av hela hennes uppenbarelse. Avlägg ett besök hos henne nu.
Årets kyrkbesök: Melvins dop, mitt andra gudbarn. Kusinen från stan. 
Festen hölls på Kristina och Håkans takterass med vidunderlig utsikt. Det var dragspel och tjo och tjim.
Årets roligaste uppdrag: Var det jag gjorde för Värmlandsmat. Åh det var var spännande att åka runt i halva Värmland och fotografera passionerade och hårt arbetande bönder och matproducenter.
Årets kuliss: Björkaholm Qvarn: Vilken miljö. Skulle vilja låna denna kvarn och göra några riktigt spännande bilder. Mjölet och känslan och karaktären. Ljuvligt.
Årets idyll: Vad kan jag säga. Vårt snart färdiga hus ligger på en plats som gör mig så lycklig.
Årets beauty: Sofia som jag fotograferade i juni. Hennes klänning var riktigt fotogenique, och så var hon.
Årets bröllop: 
Åh jag var på så himla många roliga bröllopsfester under 2011 (Karolina o Markus, Lisa och Jacob, Gert och Therese, Jenny och Martin, Charlotta o Simon med flera) men vildaste av dem alla måste Helena och Michaels ha varit. Vilken fest! Helt spektakulär!!
______________________
Årets arkitektupplevelse: Gaudis Casa Battlo Barcelona. Vilken upplevelse, jag blev helt såld. Ett hus helt inspirerat av havet och helt avsaknad av en enda rak linje.  Jag bara gick och gapade. Paradis!
_____________________________
Årets musikupplevelse och nyfunna vänner: Fantastiska môra-Per. Vilket gäng. Det bästa Värmland (och kanske Sverige) har. Texter på samma nivå som Lagerlöf, Springsteen och Fröding.  

__________________________
Årets hangover (med hänvisning till filmen): 
Fröknarna Fräs personalresa till Barcelona. Hade jag vetat att min lilla hönsgård skulle bete sig som ett gäng unghästar utsläppta på grönbete hade vi kanske inte åkt dit. Men det gjorde vi, och jag säger: What happens in Barcelona stays in Barcelona. Men vi hade väldigt roligt. *Nä, jag skojar bara, det gick lugnt till.
*Det gör jag inte alls.
__________________________________
Årets färdigställande: Ateljé Haga Blanche. Det tog några år men tillslut fick min syster garaget färdigt med Atelje på västra delen. Underbart.
Årets finaste: Elefanten vi fick se på Koh Lanta i november. Liksom efterlängtad.
__________________________
Ja, 2012 kommer att se annorlunda ut. Det kommer bli ett helt annat år.
2010 var verkligen spännande, liksom 2009 var ett helt annat slags år, 2008 ett annat, 2007 var ju kul det med. 2006 är preskiberat. Kanske berättar jag om det året då jag är en gammal tant.
Tack så länge kära vänner!!

8 Comments

 • Lina

  🙂 Tack för i år!

  Ett hett tips, lyssna på Ben Howard om du inte redan gört!

  Gott nytt och slut på dig!

 • Lingonberrie

  Vilket år du har haft…underbart att se!
  Bilden som fastnar mest av alla dessa fina är den på Viggo och dig vid den underbara utsikten. Vitsippor på den torra grässlänten och en hel vår och sommar framför er….
  <3<3<3

  Kramar och Gott Nytt År!
  L

 • Katinka

  Vilken fantastiskt vacker summering Helena och dina bilder är otroliga. Jag kan bara sitta och titta lääänge på dem och så upptäcker man mer och mer. Ditt ljus är så speciellt.

  Hoppas nu 2012 blir ett fint år i din idyll! Kram

 • Anonymous

  Min favorit bloggare och min favorit fotograf är du helena! Super fina bilder du tar och det är jätte kul att få se några av dom.

  Tänkte på vilket program du redigerar dina bilder i? Skulle va kul att veta!

  Kram på dig.