Rattsjöberg

På hyllan

Känner att den spröda våren är på ingång. Hud lika blek som ett gulnat fotografi. Tuplanerna som sprider ut sig i affären. Solen som klättrar upp på fönsterbrädet och in i rummet. Kvällarna som blir längre. 
Har varit på ett roligt uppdrag och fick självaste Caroline med mig som assistent. Så får jag följa med henne som assistent en annan gång. Allt är så mycket lättare när man är två, eller tre. Ingen människa är en ö.
och det gläder mig så att horntrenden håller i sig. Här i Värmland har den ju aldrig varit ute.
Merete 2002 Lofoten

 Men för 11 år sedan hade jag horn i varje bild jag tog. Denna sitter uppe på väggen hos mig. Kopierad i mörkrum och sepiatvättad i tevatten. På riktigt. Merete var en vän. Hon hade (har) universums vackraste näsa så sjöng hon och spelade på sin gitarr medans jag satte upp studion. Vilken människa. En sådan man vill ha nära. Som satte spår. Så jag låter henne sitte uppe på väggen för att påminnas om hur underbar världen därute är.

 Skira, gröna ljuvliga förvår. 
Nu ska vi ut och åka skidor.
Önskar er en riktigt fin helg.