Barn

Varje havande kvinna bär två hjärtan som slår i ett tempel

”Varje havande kvinna bär två hjärtan som slår i ett tempel. När ett barn föds tystnar alla krig. Soldaten förvandlas till pappa på förlossningssalens tröskel. Det största miraklet är att du inte existerade innan du föddes.

Paradiset får plats i barnets öga. När ett barn föds upphävs tyngdlagen och modern faller uppåt som om någon osynlig makt lyfter henne i en sugklocka. Jag har varit med om fyra förlossningar. Efter det har mitt liv förvandlats som människa, man och pappa.

Jag kan inte leva utan kvinnan. Erotik, lust och passion är allas framtid och var och en som blygs och förkastar denna fröjd och gåva bör söka skammen hos sig själv. En kvinna som ammar ett barn är inte av denna värld. Då går ordet lydigt undan och vilar.

Ingen Nobelpristagare i fysik, kemi eller medicin kan förklara kärlek, passion och förälskelse. I den gåtan är människan fridlyst från alla maskiner, pengar och vetenskaper. Barnmorskan förlöser ett mirakel och ingen vet hur långt ut i rymden barnets första skrik når.”

Sagt och skrivet av fantastiska Björn Ranelid 4-barnspappa Publicerat i DN

2 Comments

  • Johanna

    Fint, är så tacksam att jag fått uppleva detta. Älskar raden om amning, har precis slutat amma och förstår nu varför pappan kan känna sig utanför och varför man vill ha fler barn. Den närhet och kontakt man får ”när ordet vilar” har jag aldrig upplevt innan.
    Njuta av äppelblom och kaprifol!
    Kram J