Stockholm,  Värmlandstips

I en ”ägget”

Oj vad jag har rest till vår huvudstad den här hösten. Och bott på hotell. Centrala hotell. Jag har bott på Grand Central, Rica (i Pubhuset) och Clarion Sign. Och den här veckan inleddes med den sistnämnda. Deras foajé är full av vackra klassiker av Arne Jacobsen. 
Det är roligt i Stockholm. Mycket design, form, trendiga människor, tjusiga varelser i höga klackar. Bilar, vägar, övergångsställen, butiker…en ändlös energi av strömmande folkmassor. 
och silutten är vacker. Speciellt när man bor högst upp på tionde våningen som vi gjorde.
och det finns parker och träd och vatten
Men ändå liknar det inte Värmland. Hjärtat smälter på mig ju närmare jag kommer den värmländska himlen. Denna enormt hemkära tendens är alldeles ny för mig. Jag känner inte igen den. Jag brukar vara tvärtom. Hylla det som är ”borta”. Men nu är det som om jag inte kan få nog av vidder, natur, luft, utrymme, tiomilaskogar…är det åldern tro? Jag fyller snart 35. Vill bara gå i skogen. Springa, åka skidor, elda. Vara ett med moder jord. Oj, oj.  Och som ni ser på bilden är det friluftsmänniskan i mig som regerar nu. När jag tillochmed tar Jöggas dunsportjacka på mig till självaste huvudstaden.