Uncategorized

Carrie i Paris

Är det här ett ultimat igenkänningsavsnitt? Carrie Bradshaw hjälper mig alltid att begripa mig, min värld och min historia lite bättre.

”Sex and the city” och Carrie Bradshaw med väninnor är ett stort och viktigt feministiskt dokument över den moderna, västerländska singel-kvinnan med en god ekonomi vid milleniumskiftet.
Jag har hela serien, sammanlagt 17 stycken dvd-skivor. Visst var det kostsamt för något så fånigt och hypat som ”Sex and the city” men när det kommer till vissa speciella situationer och tillfällen i livet finns det ingen medicin eller mat som är så bra och näringsrik som ett eller två avsnitt av ”Sex and the city”.
Serien avslutades för mer än 2 år sedan men fortfarande är Carrie Bradshaw med väninnor ett ämne man alltid kan gå tillbaka till.
I New York skrattade mina amerikanska vänninor åt mig då jag pratade om ”Sex and the city” som viktigt, de påstod att det är så mycket ”90-tal” att det nästan kommit att bli nostalgi.

I New York finns speciella guidade turer man kan få av de områden som Carrie Bradshaw och hennes vänninor rörde sig i och det tycker jag visst är lite fånigt, men det påvisar ju ändå tyngden som den här serien har haft.

I min värld kommer Carrie Bradshaw aldrig att bli ”ute”. Hon är alldeles för viktig och tuff för att jag ska kunna lämna henne. Hon sitter på samma lista som ett gäng andra kvinnor jag har som viktiga fiktiva förebilder:
-Pippi Långstrump
-Ronja Rövardotter
-Dolly parton (som kan anses som fiktiv då jag inte tror att hon är samma person privat som i show)

2 Comments