Natur

Snösaknande landskap

Jag önskar att jag kunde uttrycka något konkret. En viktig historia. Ett manus. Men allt blir endast fragment om och kring mitt liv.

Hade en dröm inatt om mitt spökjagade hus. Fick stanna kvar en timme i sängen för att försöka bevara min dröm och göra en analys av det som bearbetats hos mig på natten.

”I drömmen hade jag ett stort, stort hus. Jag tror jag hade folk som bodde hos mig tillfälligt. Det var en gammal skola och på nätterna och dagarna hände obegripliga ting i huset såsom radioapparater som sattes på, väggar som blev målade, dörrar som flögs upp och ljud och ljus som kom från ingenstans och överallt.
Det var framförallt ett rum som betedde sig kaotiskt och mörkt. Det nordvästra rummet som låg lite avsides. Jag visste att det hade hänt något fruktansvärt hemskt i det där rummet någongång. Jag visste bara inte vad. Huset var sannerligen bebott av fler än mig. Hemsökt.

Jag hade en olustig känsla drömmen igenom men jag vet inte om jag egentligen var rädd. Jag ville inte vakna upp. Ville anställa en spökutdrivare som kunde hjälpa de stackars spökena på rätt köl igen. Ville så gärna veta vad orsaken till hemsökelsen var…men så långt kom jag inte. Säg, vad hade egentligen hänt i det där rummet?”

Jag tror att det var en blandning av ”Sagan om konungens återkomst” som jag såg på kvällen och ett radioprogram jag hört lite tidigare på P3 som handlade om popkollo. Sedan mixades allt samman.

Jag vaknade lite sjuk och täppt i näsan.

Sedan åkte jag till jobbet och var där tvungen att fotografera vad jag såg. Decembers bästa bilder. På ett snöfattigt men ändock så rikt landskap. Lövens långa sjö. Hon är sannerligen en stolt och långbent madonna med stenpärlor som strandsmycke. Jag undrar om hon sörjer för att hon inte är frusen.

2 Comments