Okategoriserade

..Back in the great smokey mountains in east tennessee….

Jag har träffat drottningen av country (tillsammans med flera tusen andra, men dem såg jag inte) på Löfbergs Lila arena i Karlstad igår kväll.

”-You folks have no ideea how much money it takes to look this cheap”

Jag fashinerades av Dollys historier. Inte nog med att hon har en pipa om slår det mesta och en kropp som tillochmed fått döpa världens först klonade får(för att genen kom från bröstet)…hon spelar massa instrument…

…..-och hon satt som en sagofé, en älva med glittrande peruk och berättade med smäcktande smärta, amerikansk gnisslande nashville-dialekt och djup humor om sitt liv som och med världsartisten Dolly Parton.

Om barndommen med lite pengar men mycket kärlek, om sin mor och far….och hon tackade oss hela tiden. Det var ett väldigt tackande. Hon måste verkligen uppskatta sin framgång. Upplevelsen var nästan lite andlig där Dolly var helgonet och vi var lärljungar.

Det var 30 år sedan hon var i Sverige senast. Hon är 61 idag, så eventuellt blir det här hennes sista Sverige-besök. Och där var jag. Här är mitt bildbevis. På läktaren där kameror var förbjudet, 50 meter från drottningen av country och bluegrass. Och jag fångade henne och hennes imaginära Elvis på bild.

Hennes ben var som välsvarvade tulipanspiror.

Onödigt vetande:…….

-Vi träffade ett Dolly-fan som kommit ändå från Danmark för att se Dolly. Eftersom han inte fått någon autograf från drottningen själv fick han autografer av oss. Min kusin Linda var också med, men hon skyndade sig hem för att mata Felicia 3 veckor. Endast Dolly kunde få henne att slita sig från sin nyfödda dotter.

9 Comments