Inredning,  Renovering

Tapetdrömmar

Ni vet, mitt hus var ju fullt av vackra tapeter. Drömska, sköna, ljuvliga, talande, berättande….

Som den här som var gömd bakom en kakelugn. Riktigt gammal säger byggnadsvårdaren som hjälper oss med kakelugnarna.
Eller den här väggen som berättar många historier om vad huset funnits i för skepnader.
Men nu är det ju 2011 och hur mycket jag än velat behålla dessa vackra tapeter så har det inte gått därför att de var fuktiga och buckliga och förstörda, inte ens i de rum där de var fina har jag lyckats hålla kvar dem därför att elen sattes innan och därför har stora sprickor uppstått då vi måste ta bort de gamla elledningarna.
Men inte gråter jag för det, för det finns otroligt mycket nya spännande tapeter…
Som den här fantastiska som jag siktat in på att ha i lilla dining rummet
fast frågan är om vi ska ha ljusblå bakgrund eller turkos
eller den här, typ ”wall of family”
Eller den här alldeles underbara som jag siktat in mig på fast i ljusljus rosa bakgrund och som kommer få pryda masters bedroom
Det är sannerligen tapeter att bli glad av
Om jag är modig tar jag denna i ett helt rum fast då får jag nog inte Jögga med mig även om den här är min favorit
Men åh, jag känner mig bara såå glad när jag ser dessa.
Dessa tapeter kommer från kollektionen Un bisou de Mme Pitou. Intrade heter företaget som importerar dem till Sverige från Holland. Påminner en hel del om Pip Studio. Jag har även lånat bilder härifrån.
Sedan tidigare har jag varit stormförtjust i Cole & Sons flamingo-tapet. En gång höll jag på att ropa in en gammal uppstoppad flamingo på en auktion bara för att kunna matcha (tur att jag inte fick den, har hört att gamla uppstoppade djur har farliga kemikalier i sig) 
men visst är den vacker, liksom rogivande.
Som ni ser så ska tapeterna innehålla 
-snirkliga blommor som för tankarna vidare (och fåglar som får tankarna att flyga högt)
-ha bas av blått/turkost, med inslag av rosa (el beige)
Alla dessa ljuvliga tapeter har jag hittat på Tapetorama.
Åh vad svårt (men kul) hur ska man kunna välja? Crazy och kul eller lugnt och behagligt?

22 Comments

 • Minoo

  Fina tapeten med den lilla pippi-fågeln, var jag och kikade på häromdagen och tänkte precis som du att dem påminde om Pips tapeter som vi har lite överallt hemma… Vet inte hur det är med Intrade, men Pip tapeterna kan du beställa direkt från pipstudio.com (direkt från Holland) och då är det hälften så dyrt som Sverige. Det gjorde vi. Oftast är dem ju ändå beställningsvaror i affären i Sverige så det blir lite samma process. Man vill såklart gärna köpa i Sverige och stödja dem lokala affärerna, men det blir så stora belopp när tapeterna är så pass dyra och man råkar ha högt i tak. Hursomhelst, så roligt med alla underbara tapeter som finns nu.

 • Minoo

  Fina tapeten med den lilla pippi-fågeln, var jag och kikade på häromdagen och tänkte precis som du att dem påminde om Pips tapeter som vi har lite överallt hemma… Vet inte hur det är med Intrade, men Pip tapeterna kan du beställa direkt från pipstudio.com (direkt från Holland) och då är det hälften så dyrt som Sverige. Det gjorde vi. Oftast är dem ju ändå beställningsvaror i affären i Sverige så det blir lite samma process. Man vill såklart gärna köpa i Sverige och stödja dem lokala affärerna, men det blir så stora belopp när tapeterna är så pass dyra och man råkar ha högt i tak. Hursomhelst, så roligt med alla underbara tapeter som finns nu.

 • Cia

  du vet väl att du kan designa dina egna tapeter också?:) Har ingen länk jag kan dela med mig av men du kan skapa helt egna mönster så bara din fantasi sätter stop? Tänk vad häftigt att ha en tapet man är helt ensam i världen om:)!…

 • Cia

  du vet väl att du kan designa dina egna tapeter också?:) Har ingen länk jag kan dela med mig av men du kan skapa helt egna mönster så bara din fantasi sätter stop? Tänk vad häftigt att ha en tapet man är helt ensam i världen om:)!…

 • VACKRA hem och interiör

  Sååå fina tapeter, riktigt inspirerande!!! Har jobbat med inventering och bokföring i helgen och fortsätter nu, tur man kan drömma sig bort däremellan… Ses vi imorgon kväll?
  Ha en supervecka!
  Kram
  Pia

 • Helena H

  Hej Minoo och tack för tipset. Ja, det verkar svårt att få köpa Eiljfingers tapeter i Holland (så att de skickar) då det verkar som intrade har nån slags förköp på dem. kanske får åka till Holland direkt med bil och hämta istället. men med pip funkar det ju att handla online…ska kika lite mer på dem. Visst ska man stödja lokalt men det gör man ju redan på så många andra sätt.
  Kram

 • Helena H

  hej Cia, ja, jag vet, mamma är på mig om det där, men jag tröttnar så snabbt på allt jag gör själv. Kanske för att man sitter med det många timmar och knåpar, jag gillar andras grejer, men det blir säkert en fototapet nånstans…det är ju underbart att man kan. Det måste jag säga!! Kram på dig

 • Minoo

  Oj, ja du har rätt. Dem skickar inte Un bisou de Mme Pitou hit. Tråkigt, för nu blev jag lite sugen på den kollektionen. Underligt då att man kan köpa Pips tapeter från Holland eftersom dom också är eijffinger producerade. Jag har Pip Early bird i färgen ”white”hemma i hallen. Den är fantastisk, pärlemorskimrande. Pip chinese rose i ”green” har jag i min dotters rum, den är min favorit nästan. En antik känsla över den, ger mig samma känsla som de turkosa väggarna du visade häromdagen.

 • Annika

  Fantastiska tapeter! Och jag säger som du; helt omöjligt att välja när det finns ett sådant otroligt stort utbud. Man kan ju få värsta ångesten av bara tanken.

 • Annika

  Fantastiska tapeter! Och jag säger som du; helt omöjligt att välja när det finns ett sådant otroligt stort utbud. Man kan ju få värsta ångesten av bara tanken.

 • Mallgrodan

  Var sak har sin tid, så även tapeter. Det är verkligen inspirerande att läsa din blogg, med en fin blandning av inredning och tankar. Lycka till med renoveringen (som jag, efter några år, insett är ett livstidsprojekt på ett gammalt hus)

 • Miss Upsey Daisy

  Jag vill ha en tapet som fondvägg i sovrummet. Vet inte vad man ska välja det finns så himla många… Men ditt inlägg var som knark för mig 🙂

 • Miss Upsey Daisy

  Jag vill ha en tapet som fondvägg i sovrummet. Vet inte vad man ska välja det finns så himla många… Men ditt inlägg var som knark för mig 🙂

 • Doris

  Åh!!! Den tapeten som ska va i ”masters bedroom”, var har du hittat den?! SÅÅÅ underbar!!!! Vill oxå ha!
  Kram!

 • Helena H

  Åh fina vänner!! Gissa om jag blev glad idag när jag klev in på den lokala Karl hedin affären och inser att hela tapetsortimentet är på 20% fram till den 9 maj. Och de har Un bisou de mme pitous tapeter! Jippe. Så imorgon ska jag dit och spendera några timmar…

  Härligt…..!!!

  Doris, den i masters bedroom är från samma kollektion, altså Un bisou de mme pitou…

 • Anonymous

  Hej! Fick du beställa ifrån pip studio? Vad jag förstår det som så får du inte köpa tapeter därifrån? Mvh / My

 • Anonymous

  Hej! Fick du beställa ifrån pip studio? Vad jag förstår det som så får du inte köpa tapeter därifrån? Mvh / My