Rattsjöberg,  Renovering

Renovering fortsätter: Toile de Jour, samboskap och annat löst

I det vackraste rummet på hela huset, en liten kammare med kakelugn i sydöstläge fanns den vackraste av de vackraste tapeter.
Rummet finns inte kvar längre så jag sörjer lite då jag inte hittar någon bild på rummet enbart i sig, kanske finns det någon på en väns kamera (eller kanske förresten hos mäklaren Åsa), men jag hittar iallafall den här från Viggos dop. Det var ju helt sjukt stressigt när jag tänker efter.
Vi fick nycklarna till huset fredag den 3 september 2010. Lördagen den 4 september hade vi Viggos dop i huset. Det var en massa gäster och omöjligt att hinna ta bilder. På söndagen den 5 september tömde jag mitt slott (där bodde jag på 190 kvadrat) för att de nya ägarna ville in och jag hivade in alla mina ägodelar, mina kameror, böcker, möbler, lampor och klänningar i mitt nya (väldigt gamla) hus. 
Snabbt fylldes rummen med mitt bråte. Det var iskallt och inget värmesystem. Inge vatten eller toaletter. Inga eldstäder var godkända och Viggo var 5 månader. Herrejösses. Vad tänkte jag på egentligen. Menade jag att vi skulle bo så?
 Vi sov inte en enda natt i huset då det var kallare inne än ute (ni får ju tänka på att det stått tomt i typ 50 år). Så vi flyttade in i Jöggas minimalistiska och ordnade ungkarlslya, och där bor vi än i väntan på att huset ska bli färdigt.
Nu kommer det förstås en massa frågor om min och Jöggas bostadssituation. Det brukar ställas frågor om det. Vadå ungkarlslya? Ja, vi har faktiskt alltid haft två separata boenden. Vi är två rätt självständiga typer med olika stil. Så även om vi haft separata boenden har vi nästan alltid vaknat upp i samma säng. Vi kommer nog har två boenden i hela vårt liv, fastän vi alltid kommer bo ihop. Låter det underligt? 
Sanna Lundell skrev så bra om det på sin blogg när hon förklarade detta:
 Vi är inte sambos, det låter så jävla fult. Vi är inte särbos, det låter också förjävligt. Jag ogillar indelningar, de begränsar. Vi har fler olika boenden. Oftast, allra oftast delar vi vår tid med varandra. Oftast vaknar vi i samma säng. Men inte alltid. Och det är skönt. Frihet. ”
Och det där kan jag skriva under på.
I november 2010 började vi iallfall grundrenovera vårt hus och alla mina möbler, böcker, lampor och gamla kamerautrustningar magasinerades in lite överallt och de är fortfarande magasinerade. Gissa om jag kommer tycka att det är spännande att plocka upp allting som jag inte sett på två år.
Så varför finns inte det bedårande lilla rummet kvar då?  Jo, för det här lilla favoritrummet i huset var alldeles för tjusigt för att bara vara en liten kammare. Så vi slog ut väggen mot köket och i anslutning till köket blev det istället en bedårande matsal. Tyvärr kunde jag inte behålla tapeten då de gamla elledningarna var dragna under tapeten. Väggarna var buckliga och skrovliga och hopplöst slitna.
Däremot kunde vi såga ut en bit av spånskivan som tapeten var fäst emot så att jag kan göra en tavla av den.
Så nu letar jag efter en ny Toile de Jour som påminner om den gamla vackra tapeten. Inte för att ha i köket utan i ett annat rum. Den här ligger bra till. Från Bloomingdale.
Eller den här från Tapetorama. Fast jag är inte helförtjust i änglar iochförsig. 
Den här är grym från Nobilis. Finns också att köpa på Tapeorama.
Jag har några dagar till på mig att bestämma.
Forts. följer.

4 Comments