Odd Molly, Personligt, Resa, Roadtrip

Sthlm sjuttonde mars thugohundraelva

Jag har precis kommit hem från en väldigt skruvad resa. 

Mer tänker jag inte berätta just nu då jag måste hoppa i säng.
Kanske imorgon. Ja, så säger vi, imorgon berättar jag allt.
PS. Har på mig en odd Molly #623 rock-a-fellow silk l/s top som jag helt enkelt knytit istället för att knäppa. Superpraktiskt!!
Odd Molly, Personligt, Resa, Roadtrip

Sthlm sjuttonde mars thugohundraelva

Jag har precis kommit hem från en väldigt skruvad resa. 

Mer tänker jag inte berätta just nu då jag måste hoppa i säng.
Kanske imorgon. Ja, så säger vi, imorgon berättar jag allt.
PS. Har på mig en odd Molly #623 rock-a-fellow silk l/s top som jag helt enkelt knytit istället för att knäppa. Superpraktiskt!!
Andra fotografer, Andra fotografer Inspiration, Äventyr, Min son, Resa, Roadtrip, Vintage

Kusinen från landet

Jag, kusinen från landet vågade faktiskt åka iväg på en liten semester med lille Viggo. Vi åkte på äventyr alldeles själva till Stockholm. Jag tog inte med mig kameran men i skötväskan hade jag ändå min lilla Leica, som nu på senare tid har betett sig mycket underligt. Bilderna blir liksom gryniga. Men Stockholm var vackert.

Vi åkte och hälsade på kusin Christina. Det har visst varit väldigt soligt i Stockholm i sommar för Christina var alldeles jättebrun.

Syftet med hela resan var faktiskt Fotografiska och Annie Leibowitz utställningen. Åh arma gud vilken fantastisk fotograf hon är. På bilden ser ni en privat bild av Demi Moore och Bruce Willis. Där ser ni att tillochmed Hollywood-celebrites har normala bröst.

Jag grät en liten skvätt av hela intrycket. Utställningen är underbar, profesionella bilder blandade med privata. Jag behöver nog inte ge någon närmare beskrivning av Leibowitz för de flesta vet nog vem hon är.

Dessutom bjöd Fotografiska på ett fantastiskt urval av Anders Petersens utställng From back home. Bilder från Värmland. Väldigt effektfullt placerat.
Petersen är en spännande människa som fixade jobb åt mig i Stockholm en gång. Dessutom har jag supit till några gånger med honom men det var långt efter och innan jag blev kusinen från landet. Nu hänger jag ju inte på klubbar och pubar sent på natten, nu är jag ju mamma.

Så när vi står där och beundrar de grafiskt råa svartvita bilderna från en dramatisk verklighet får vi syn på några bekanta ansikten. På en bild står komikern ifrån Östmark, Kjell-Åke i Myra och skrattar. På en annan hånglar en släkting till Christina på en bild. Det är självklart, Petersen har alltid vänt sin kamera mot norra Värmland.

Sedan hittar jag mina gamla kompisar Fredrik Hedlund, Tony Björklund och Tony Carlsson på bild. Det är gamla bilder, de var pojkar då, numera är de män. Det är underligt att tänka att 100 000 betraktare har betraktat dem där de hängt på väggen i det där stora vackra fotomuseet.
Exotiska inslag, mörka sorgliga bilder från det som de kallar ”glesbygdsmelankoli”.
Stort. Jag känner det alltför väl. Men det gör mig stolt.
Tänk att min verklighet kan vara så exotisk att den kan få ta plats på en av Sveriges just nu viktigaste museum.

 Även Vee Speers bilder är mycket spännande.

Och även Joel-Peter Witkins.

Jag ammade Viggo på det där fantastiska Fotografiska med utsikt mot Djurgården och kände mig väldigt hemma.

Jag fick tillochmed Christina intresserad av fotografi. Hon ska förresten ha sitt första barn i september, så hennes mage är så fin och rund.

Viggo åkte tunnelbana för första gången i sitt liv.

Han måste vara i en väldigt harmoniskt tid just nu för han ler mot allt och alla och tycker att hela världen är jättespännande.

Förutom detta hängde han med mig på shopping, jag tog min naturliga runda som jag brukar hinna med på några timmar innan man ska med tåget.

Kaffe och te-handeln på NK-varuhuset. De har världens godaste Earl Grey Deluxe. Smakar som inget annat. Jga vet för jag har provat väldigt många olika.
Jag åker upp och ner några gånger på NK och kollar in inredning, reor och nyheter. Den här gången tog jag även en rejäl titt på barnavdelningen.
Sedan tar jag en sväng in på Mathilde i PK-huset, Top Shop och Pocketshop i gallerian, Urban Outfitters på Biblioteksgatan, normalt också Accessorize där men de verkar ha flyttat. Dessutom gör jag mig en sväng runt Stureplan och Östermalm, Koffert och Odd Molly på Humlegårdsgatan, Noa Noa, Stockhome och American Apparel på Kungsgatan. Jag gillar också att besöka Beyond Retro på Drottninggatan. Jag har dock blivit väldigt flitig på att handla online och jag insåg denna gång att nästan alla dessa butikers varor går att inhandla på nätet nuförtiden.

Är det något jag missar och som jag borde lägga till på min lista på butiker runt innerstan? Gärna udda, fina småbutiker som har det där extra som man måste se och känna i verkligheten?

Två nätter hann vi vara i Stockholm jag och Viggo, och det var alldeles lagom för kusinen från landet just nu.  Det var roligt att visa Viggo lite stål och betong.

Porträtt, Roadtrip, självporträtt, Sommar, Utställning, Värmlandstips

En lördag i juli

Jag tog med mig Marie och åkte upp på en gårdsauktion i Medskogen långt upp i norra Värmland nära den norska gränsen. Jag har alltid undrat vad Medskogen är för något ställe.
Marie har havregult hår, självdistans och mycket humor. 

Det fanns inte så mycket som jag ville ha på den där auktionen men utsikten var bedårande och det var den jag ville åt. Jag är nämligen hooked på allt som heter vyer. Jag är hooked på auktioner också för den delen för man kan få de mest personliga hem om man inreder med auktionsfynd.

Gamla stolar, lådor, kistor, burkar trängdes på gården.

Marie fotograferade mig. Ser att jag ser lite trött ut, och det måste vara detta ständiga nattliga ammandet som tar ut sin rätt. Men vad gör det när man har världens vackraste prins att tjusa med.

som jag som sagt var vill tjusa med mest hela tiden. Det här är den enda solhatten som jag hittat i hans storlek, hade hellre velat haft en i bomull.

För den påhittige fanns det massor med spännande saker att ropa in.

Vi orkade inte vara kvar så länge utan åkte till Heidruns Bok & Bild Café istället och Viggo blev fotograferad av Bengt Berg själv. Doktorn blev visst med på ett hörn också.

och jag fotograferade Bengt och Viggo.
På Heidruns var det vernissage av en fotoutställning som handlade om gamla övergivna hus och platser och hela utställningen var utställd i just ett gammalt övergivet hus på andra sidan vägen från Heidruns. Mycket spännande. Meta som upphovsmännen Magnus Frederiksen & Joachim Hillberg kallade det för.


Till vänster ser ni fotograferna. Det visade sig att Fredrik var tillsammans med Helén, en gammal klasskamrat till mig.


Man fick låna ficklampor och gå runt och lysa på bilderna i mörkret. Mycket spännande koncept.


Vi konstaterade att det var ett väldigt fint ljus därinne i ödehuset i rummet som inte var mörklagt.


Efter ha samtalet med fotograferna i trädgården en stund sade vi hejdå till fina Heidruns och jag och Viggo åkte hem (efter att ha ätit den godaste pecannötpajen som jag någonsin ätit. Ni kommer märka det själva om ni besöker Heidruns, att fikat är det bästa i hela Värmland, efter Fröknarna Fräs såklart.)

Väl hemma hade Jögga lagat mat till oss. Han lagar mat till oss nästan varje dag, fastän det är jag som egentligen är den matintresserade. Vet inte varför det är så.

Det var en väldigt fin lördag. En perfekt lördag i juli.
Resa, Roadtrip

Sydafrika 2003


Den här ormen körde jag över.

Av misstag.

I Sydafrika. Det är den största orm jag sett. Bilen sa bubump och det kändes som om jag körde över ett farthinder. Jag tyckte så synd om den.