Roadtrip,  Värmlandstips

En lördag i juli

Jag tog med mig Marie och åkte upp på en gårdsauktion i Medskogen långt upp i norra Värmland nära den norska gränsen. Jag har alltid undrat vad Medskogen är för något ställe.
Marie har havregult hår, självdistans och mycket humor. 

Det fanns inte så mycket som jag ville ha på den där auktionen men utsikten var bedårande och det var den jag ville åt. Jag är nämligen hooked på allt som heter vyer. Jag är hooked på auktioner också för den delen för man kan få de mest personliga hem om man inreder med auktionsfynd.

Gamla stolar, lådor, kistor, burkar trängdes på gården.

Marie fotograferade mig. Ser att jag ser lite trött ut, och det måste vara detta ständiga nattliga ammandet som tar ut sin rätt. Men vad gör det när man har världens vackraste prins att tjusa med.

som jag som sagt var vill tjusa med mest hela tiden. Det här är den enda solhatten som jag hittat i hans storlek, hade hellre velat haft en i bomull.

För den påhittige fanns det massor med spännande saker att ropa in.

Vi orkade inte vara kvar så länge utan åkte till Heidruns Bok & Bild Café istället och Viggo blev fotograferad av Bengt Berg själv. Doktorn blev visst med på ett hörn också.

och jag fotograferade Bengt och Viggo.
På Heidruns var det vernissage av en fotoutställning som handlade om gamla övergivna hus och platser och hela utställningen var utställd i just ett gammalt övergivet hus på andra sidan vägen från Heidruns. Mycket spännande. Meta som upphovsmännen Magnus Frederiksen & Joachim Hillberg kallade det för.


Till vänster ser ni fotograferna. Det visade sig att Fredrik var tillsammans med Helén, en gammal klasskamrat till mig.


Man fick låna ficklampor och gå runt och lysa på bilderna i mörkret. Mycket spännande koncept.


Vi konstaterade att det var ett väldigt fint ljus därinne i ödehuset i rummet som inte var mörklagt.


Efter ha samtalet med fotograferna i trädgården en stund sade vi hejdå till fina Heidruns och jag och Viggo åkte hem (efter att ha ätit den godaste pecannötpajen som jag någonsin ätit. Ni kommer märka det själva om ni besöker Heidruns, att fikat är det bästa i hela Värmland, efter Fröknarna Fräs såklart.)

Väl hemma hade Jögga lagat mat till oss. Han lagar mat till oss nästan varje dag, fastän det är jag som egentligen är den matintresserade. Vet inte varför det är så.

Det var en väldigt fin lördag. En perfekt lördag i juli.