Värmlandstips

Auktion

Idag bad Jögga mig att sluta älta mitt hår och istället gå in och läsa en blogg om ensamma pappan som förlorade hela sin familj i en bilolycka. Alltså att det finns större problem i livet än lite bortklippt hår. Givetvis har han rätt.

Istället stack jag iväg på en klassisk bondauktion på Anders Danielssons Auktioner i Ekshärad och det var så där fantastiskt bra som det brukar vara där. Fyllt av kuriosa, billiga 40-50-60-tals prylar, hemliga lådor, sekelskiftesting, 1800-tals saker, hela matsalmöbler för inga pengar alls och kompletta porslinssamlingar som Rörstrands och Bavaria för några hundralappar. Även mattor, tavlor, konst och designföremål slungas ut för inga pengar alls.

Det bästa av allt är att man får ropa 20 och 25 kronor. Det är fantastiskt. Hela mitt hem kommer från dessa auktioner.

Hela lokalen är en fröjd med trivsamma glada Ekshäringar, en och annan Östmarking och det allra, allra bästa av allt är de hembakade sju sorters kakorna som finns att köpa i cafét hos de underbara, vackra tanterna. Det är helt klart Ekshärads om inte hela Klarälvsdalens bästa fik. Jag kan varmt rekommendera Sill och Äggsmörgåsen. Jag brukar ge dem rejält med dricks. Det hoppas jag att alla gör.

Jag fick med mig en massa härliga saker hem. Blandannat en vit träklädbyrå med stor, rund spegel som jag fick för 300 kr. En sådan som jag alltid önskat mig.

Bilden kommer från Anders Danilessons auktioners hemsida och visar när Hulda från Metbäcken var på auktion. (Hulda heter egentligen Roger och han är en enormt fin människa)

2 Comments

  • Linda!

    Hejsan, Värmlandsfoto äger rum den 26/4 ´troligtvis på Sahlströmsgården… Jag håller helt med dig om auktionerna i Ekshärad, jag menade mig dit igår men , det var ju massa annat som skulle göras…jobbigt med frisyren, men som alla tragiska människor säger när man blivit olycklig efter ett besök hos frissan, ” det växer ut”…nu sa jag det också!!! Stackars dig! Vet hur det känns!

    Ha det bra, Linda.