Åsikt, Hus, Inredning

Hemnet observation

Jag är ju hemnetoholic.
Det är spännande att titta på hus som är till salu. Inte nödvändigtvis för att köpa utan snarare kolla in marknaden, priser, inredning, hustyper och objekt.
Något som slår mig är hur dåliga mäklarna i Värmland är på att fotografera sina objekt, och ännu värre, hur dåliga säljarna är på att göra iordning sina objekt inför fotografering och försäljning. Man blir ju mörkrädd av att se hur kläder, kalsonger, schampooflaskor och gamla kaffepaket och döda blommor får stå framme och ge dålig karma till bilderna och de som observerar. Själva sinnebilden för ett hem är ju att det är iordning, det ska ju vara ett ställe man ska vilja flytta in i. Ett typ exempel är detta. Det skulle kunna vara ett jättefint ställe att gå och titta på om man letar efter ett lantställe med kakelugn och fint läge om 1) det blivit fotograferat vid fint väder 2) gamla petflaskor och annat bråte blivit flyttat på 3) säljarna hade städat litegrann. Jag menar, jag skulle ju aldrig köpa en otvättad klänning second hand. Tvättad däremot, ja.
Nej, mäklarna borde anlita mig som fotograf och säljarna borde anlita mig för att göra homestaging. Lär er av stadsmäklarna och sluta vara sådana rednecks.

1 reaktion till “Hemnet observation”

  1. Anonymous säger:

    Hej!
    Åh, vilken underbar blogg! Har själv rötter i Torsby, men bor i en helt annan stad. Jättekul att läsa något med Torsby-anknytning! Kram!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.