Frihet

Följa sitt hjärta

Idag har jag tagit ett beslut, skrivit under med mitt snirkliga namn på många papper, skakat hand och känt en slags vemodig frihetslättnad.

Jag gjorde det för vår sons skull. För jag vill vara en närvarande mamma med all tid i världen för honom. Jag avsade mig ett ekonomiskt sett väldigt bra projekt för att frigöra lite utrymme i min alltför fullproppade hjärna och agenda. För att slippa känna mig splittrad och att något väntar på mig. Och det känns bra. Vart vi ska flytta är en annan sak, antagligen hem till Jöggas lilla lya, och kanske kan jag hyra in oss lite hos syrran som köpt tillbaka sitt hus av sin fd man. Men att äga en hyresfastighet innebär ett ansvar, och jag har redan en massa ansvar och ägande och projekt på annat håll som jag känner mer för.

De flesta insatta tycker att jag gjorde fel, men idag gick jag mot alla och följde mitt hjärta. Jag tror att man blir en lyckligare människa om man handlar med hjärtat istället för med plånboken.

Och ingen kan någonsin beskylla mig för att sitta fast.

Idag var dagen då jag sålde mitt lilla slott.

7 Comments

  • Karolina

    Jag är ju inte insatt, men jag tycker det låter som att du gjorde helt rätt att följa ditt hjärta.

    Härligt att du är tillbaka i bloggvärlden förresten!

  • Anonymous

    Håller med föregående kommentatorer, du gjorde rätt som följde ditt hjärta! Man ska så gott man kan alltid gå efter sitt hjärta! Lycka till med ert nya boende!

  • Annalena

    Följ ditt hjärtats stig,
    enligt Carlos Castaneda i ”Samtalen med don Juan”. Jag håller med!

  • Gunn

    Vad skönt att ha fattat beslutet eller hur? Själv var vi i liknande situation för två år sedan när vi sålda vår nybyggde villa och köpte en bostadsrätt istället. Sååå skönt!

    Lycka till vidare!

    Kram från Gunn

    PS: Vilken liten goding Viggo ser ut att vara!