Okategoriserade

Val 2010

Det känns som om Sverige kommer att slå rekord i antalet valdeltagare. Aldrig har väl valet blivit så väl bevakat. Jag har gjort 5 olika valtester och den bästa fann jag på Svt.se.
Så vad röstar man på då man är till 64% miljöpartist, 64% centerpartist och 64% Feministiskt initiativ?  

Jag vill att maten ska ursprungsmärkas, papperslösa flyktingar ska ha fri vård, pappor ska vara mer pappalediga, det får gärna särbehandlas positivt lite varstans i samhället,  förmögenhetsskatt behöver inte återinföras (då sticker de med pengarna från Sverige), Rut-avdraget är skitbra och gynnar alla,  skatten ska inte sänkas men heller inte höjas, spel och alkoholmonopolet ska vara kvar, den kommunala skolan ska förstatligas men det får gärna finnas en massa friskolor, det ska vara straffbart att vara med i rasistiska organisationer, även om jag tyckte prinsessbröllopet var vackert så tycker jag att monarkin kan avskaffas (vi lever på 2000-talet) och det gör faktiskt inget om bensinskatten höjs litegrann men däremot ska skatten på drivmedel i jordbruket sänkas. För övrigt så gillar jag konkurrens och valfrihet. Vad säger ni? Vad ska jag rösta på?

2 Comments

  • Fröken Abbe

    Åh, vad fina klänningar du och din mamma hade på Viggos dop!
    Hittade hit pga Odd Molly. Hoppas vi hinner prata lite i Göteborg, du verkar ha varit med om så mycket intressant!
    Hela din blogg påminner om en svensk film…kommer inte på namnet nu bara…på ett absolut positivt sätt!
    Kram