Mat

Salladstips

Den godaste av alla godaste sallader enligt mig just nu består av färska fikon. Dyra, kostar kanske tio kronor styck just nu, men åh vilken delikatess.

Sedan huvudsallad, ni vet det där lilla huvudet av fina mellangröna blad, man kan äta hela huvudet. Sedan granatäpple och chevreost. Sist toppar man mest svensk rapsolja och honung.  Helst ska det vara pinjenötter på också men det hade jag inga hemma idag.

Den här salladen är så sanslöst god och så grymt enkel. Det tillfredställer verkligen hela mig. Jag behöver inget till, jag bara äter detta och bli mätt, tillfredsställd och lycklig.

4 Comments

  • Cia

    Nja, du behöver protein för en bättre balans i en måltid, lite ägg eller keso kanske? 🙂 mvh din egna PT hihi…

  • Helena H

    Ha ha ha Cia, du har nog rätt, men i mitt fall just nu behöver jag nog inte äta så mycket, men tror du inte att det räcker om man tex äter mer protein i en tidigare el senare måltid?

  • Cia

    Nej Helena, du behöver protein i alla mål du äter. Speciellt viktigt är det om man ska ner i vikt, upp i muskelmassa eller om man tränar regelbundet. Bara en sallad tillför bara kolhydrater, på tok för lite dessutom o du kommer att försämra din ämnesomsättning (förbränning). Försök att fylla två fjärdedelar på tallriken med protein, en fjärdedel med grönsaker o en fjärdedel med pasta/potatis/ris så har du en ganska bra måttstock för dig just nu. Till mellanmål ska du ta ägg, , keso, skinka, makrill eller kesella/yoghurtblandning tex. :)..