Design, Hus, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering

Renoveringen fortsätter: Elstäder

Och ovanpå allting, ovanpå mitt jobb som bröllopsfotograf och direktör och ovanpå mina studier och min restaurang (som nu är i vintervila) och ovanpå min mammaledighet där precis all min energi ska gå åt Viggo 9 månader håller jag på att renovera världens godaste 1800-tals hus (jag säger godaste för det har en väldigt positiv ande i sig) Oj oj, det här är en blogg som verkligen saknar stark inriktning, den spretar åt alla håll. Precis som mig.
Här kommer fortsättningen på renoveringen. Del Eldstäder
Vilka ska jag ta i bruk? Har redan bokat in en kakelugnsmästare som precis varje människa med koll på läget har skrytit över, frågan är bara vilka jag ska renovera? 
Tyvärr får man inte så mycket för en begagnad kakelugn så jag bryr mig nog inte om att sälja någon, men att renovera en kostar mellan 20 000-30000 kronor. 
Kakelugn tre står i vardagsrummet så den får det bli, kakelugn fyra står på övervåningen och just ni finns det ingen eldstad där så kanske får det bli den också.  Det återstår att se. Det kostar ju faktiskt lika mycket att sätta in en ny annan slags kamin.

Sedan står det en ljuvlig köksspis i köket. Den skiljer sig från allt det andra i huset då den är 50-tal (cirka 100 år nyare än resten av eldstäderna)

Men den går att elda i och jag tycker den är så ljuvligt vacker i sina former och i sin stil och den påminner om den spis min farmor hade. Så trots att hela huset är 1800-tal så vill jag nog låta köket få andas lite funkis 40-50-tal (tidsepoker jag verkligen gillar) för att bryta av, bara litegrann.
Annars har jag faktiskt originalspisen från 1850-talet kvar och skulle kunna gå och byta ut, men….vi får se.

Fortsättning följer…..

4 reaktioner till “Renoveringen fortsätter: Elstäder”

 1. Anki på sytt.blogg.se säger:

  måste bara kommentera igen 🙂
  Min syster har en liknande den lite kantigare modellen, den har dom inte renoverat och trots många många år av träda fungerar den helt fantastiskt bra, sotaren hade inget att invända.
  Så kanske, kanske behövs inte stora renoveringen på dom alla?
  Dom har fyllt i ytliga sprickor med en blandning av krita och vatten och den är fantastiskt vacker precis som den är.

 2. Annika säger:

  Åh. Jag är så nyfiken på din renovering – skriv mera!

  Renovera alla säger jag. Japp, det är en stor kostnad nu men tänk att kunna det. Och kalla vintrar är det awesome att kunna elda järnet.

 3. Anonymous säger:

  nr 2 var väl inte ansluten
  så renovera de andra
  tp

 4. Helena H säger:

  Hej kära vänner!! Jag älskar när ni kommenterar!! Har faktiskt redan haft sotaren där och de behöver en rejäl omgång av omhändertagande tyvärr. Men, det ser ut som om jag fixar iordning 3 stycken. Beror på priset!! Forts följer…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.