Inredning,  Rattsjöberg,  Renovering

Renoveringen fortsätter. Del: Tapeter

Jag hade egentligen velat behålla alla lister och tapeter i hela huset men just i vardagsrummet var tapeten ganska sliten så jag rev bort och just där jag rev bort hittade detta fantastiska lilla randiga stycke av 160 års tapetserande. Är det inte otroligt?

Först längst till vänster, en timmervägg med en vit originalmålning på (dock svår att behålla då den är väldigt avflagnad), sedan tapetlager 2, en mörk mjuk mossgrön rostapet som nästan känns som sammet. Skulle tro att det är 1880 eller något sådant på den.
Ovanpå den en ljuvlig beigerosa sekelskiftestapet föreställande svajjande stora blommor (detta är min favorit) sedan (tapetlaget 4) kommer jugend med lite vassare kanter in. Resten är en symfoni i beige och vitt. 
160 års tapetserande. Det är så spännande så jag måste nypa mig i armen.

4 Comments

 • trewulff@hotmail.com

  sicket hus, pminner om Bråten i Vitsand som var från 1848 eller tidigare (stod inristat i en fönsterruta) Läckert golv, mums. Det var sorgligt att vöerge Bråten till en som inte alls satte värde på de gamla detaljer och matrial, men så är livet obarmhärtigt ibland, eller man själv är för fattig.
  Kan du inte spara en meter av väggen med alla tapetproven, ev med en glasskiva över? skulle jag göra, tror jag.
  Hade oxå en sån där svart tapet. Kram.

 • Annika

  Den gröna är min favorit. Helt, helt underbar.

  Jag sparade tapetlager ett i mitt lilla hus, trots att det bara är slamsor kvar. Mest upptill och nedtill och i mitten väldigt lite. Lite tidningspapper och lite av de gamla översittande tapetlagren men allra mest av den bruna ursprungstapeten med beigeguldiga blommor på de två väggar där den inte var borttagen. Det är blandade åsikter om de väggarna ”Är den väggen klar menar du?” säger en del. Japp! det är den.

 • Helena H

  Åh vad jag älskar att ni kommenterar! Det låter riktigt bra att ha kvar en vägg som denna.
  Visst är det synd när människor renoverar gamla hus och river ut precis allt och typ bygger ett helt nytt hus, då kan de ju lika gärna bygga ett nytt kan man ju tycka. näe, jag ska försöka besjäla detta med hus med dess karaktär. Kram!!