Åsikt, bohem, Stil, TV

Om bohemen

Igår handlade Kobra om boehemen.

Den nya bohemen och den gamla.
Det var ett riktigt fint program fyllt av vackra bilder

och intressanta vinkar på bohemen som företeelse.

Se programmet här. Det var så fint. Jag hade velat packa in programmet i en tavla och ha den på väggen.

Själv har jag alltid umgåtts i bohemkretsar och tycker nog att jag är en uräkta bohem och en blandning av  bohem nouveau och bohem zen. Mer den första kanske. Nu har jag ju valt ett liv ganska långt från bohemens men jag dyrkar dess stil.

Ni kanske inte tycker att jag är bohem? Jag kanske har fått det helt om bakfoten.

Fast är det något positivt med att vara bohem? Eller hur är synen på bohemen. Är du själv en bohem och isåfall varför?
Vad tycker ni? Känner ni bohemer? Är de jobbiga? Spännande karaktärer?  Låt mig höra. Fördelar och nackdelar. Är bohem något man är i ungdomen som försvinner när man skaffar barn och blir vuxen? Eller är en gång bohem alltid bohem? Har det att göra med en stil eller en personlighet eller ett jobb?

Ge mig kommentarer…..

PS. Angående Boho Chic så tycker jag att det är underbart att bohemstilen som jag alltid varit fashinerad av blivit ”rumsren”.

6 reaktioner till “Om bohemen”

 1. Anonymous säger:

  Hej!

  Jag såg att du handlat från Fitts and company. Jag har förbeställt tre Odd molly plagg från dom men inte fått ett enda?? Vet du om det har hänt nåt?
  Mvh
  Cecilia

 2. Helena H säger:

  Hej. Ja, jag har haft problem med dem. Såvitt jag vet säljer de inte OM längre då de haft nåt slags problem, men maila henne och fråga. Om du inte får svar maila igen…o igen. Återkom till mig på info@helenah.se om du inte får svar iom nån dag så ska jag hjälpa dig.
  MVH Helena

 3. Soldattorpet säger:

  Hej!
  Tack för ditt svar. Jag har mallar idag igen och även varit i kontakt med en Johan på OM i USA. Han, hoppas jag, kommer hjälpa till att trycks på också.
  Hör av mig igen om jag inte kommer någon vart.
  Tusen tack på förhand!
  Vänligen
  Cecilia

 4. Annika säger:

  Jag är en liten bohem jag. Och jag älskar det. Vet inte riktigt vad som definierar det men folk har i alla tider kallat mig bohem. För ett tag sedan så satt jag med mina barn i köket och läste definitionen och bägge två sade ”Ja. Det är precis som du.”

  Jag skulle säga att det är en personlighet. Man kan ha en bohem stil men då är det något som är taget. Ett jobb är det sannerligen inte – tvärtom.

  För mig är det positivt men i vardagslag känns det som att det kan ha ett uns av negativ klang över sig beroende på hur det blir sagt. Inte sällan refererar man till att man har det stökigt omkring sig och städar dåligt, då fnyser gärna folk lite föraktfullt och mumlar något om bohem istället för att säga det de egentligen menar. Men det kan också vara positivt, i meningen att man gör lite som man själv vill, har åsikter som inte går i mittfåran och starka kreativa influenser.

  Eh. Det här känns som ett ämne man kan älta om hur länge som helst. Bäst att sluta. Bra! säger jag. Fortsätt att vara det för för mig är det positivt! OM du är det dock kan jag inte svara på, det vet du nog bäst.

 5. Helena H säger:

  Åh jag tycker det är spännande och du sätter nog fingret mitt på det!! Jag är också bohem, yes I am. Och kanske bor det en boehm i oss alla?

  Det finns alltid en negativ klang. Brist på ansvar, stora drömmar, lite ”ta dagen som den kommer”, livsnjuteri…alltid besvärligt samtidigt som det är positivt!!

 6. Johanna säger:

  Ja, en bohem kanske inte ser ut att ha det mest ordningssamma yttre i form av en extremt välplanerad dag eller totalkoll varje sekund på barn, tider eller annat. Och det är nog inte heller det viktiga för en bohem att det ska ”rulla på”.

  En bohem ser istället det vackra i allt. Tänker här och nu är detta viktigt. Är opåverkbar och ren i tanken.

  Det bästa ordet är norskans ”tilstede”. Att vara tilstede kommer man milslångt på genom livet. Att vara sitt bästa jag här och nu.

  Men kan man ha stenkoll på läget jämt och samtidigt vara bohem? Det går nog lite åt olika håll, eftersom bohemen gärna fokuserar på att vara närvarande. Det besvärliga får finnas, bara bohemen får vara DÄR!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.