Inredning,  Rattsjöberg,  Renovering

Sovrummet och måleriverktyg online

Så här såg det ut i verkligheten och jag funderade på hur jag skulle måla (ni ser att jag fått in mitt vackra  hårdvaxade trägolv med breda tiljor, ack så vackert och mjukt det är)
Sedan ”låtsaslimmade” jag på (i photoshoop) den alltför dyra tapetfonden som jag köpte för ett år sedan för att se färgerna.
Någon sa till mig att man kan ha rosa i sovrum för att skapa en harmonisk oas så jag lekte med olika rosa nyanser. Ville ha den riktigt gammelrosa. Jag älskar rosa.
Eller kanske bubbelrosa.
Jotun har ju faktiskt ett otroligt bra målarverktyg på sin hemsida. Det här rummet är alldeles vitt (gipsskivor) på mitt foto men med måleriverktyget kunde jag färglägga rummet precis hur jag ville. 
Men rosa ihop med allt det vita blev för gulligt. För för mycket baby liksom.
 Så jag tänkte testa mina andra favoritfärger som gör mig lugn. Kornblå / gråblå /dalablå/ retroblå/ linblå /indigo.
Ja, jag vet, fondvägg är så 2001 men det här är enormt stort rum där ljuset flödar in från söder så samma på alla väggar kan bli ”mycket”och nu har jag ju den där dyra blomfonden att ta hänsyn till
och just därför tänkte jag att jag skulle lugna ner rummet med en dov nyans, här i färgen retroblå
och jag funderade och testade och provmålade och sprang runt alldeles förvirrad, och tillslut bestämde jag mig. Vad tror ni att det blev?

5 Comments