Vasaloppet

Vasaloppet på sommaren

Den här fantastiska snubben- min kille, är på Radio Värmland imorgon fredag och på P4 riks på söndag. Då får ni ratta in radion.

Anledningen: att han ska köra Vasaloppet på skidor…..på sommaren.

Det började i Vallaboden på PN-sport i Ekshärad när de stod och vallade skidor inför Vasaloppet och vallan de använde är känd för att ha ”valla för alla underlag”. Detta måste ju testas, tänkte Jögga som är intresserad av ord och deras sanna betydelse. Vallaexperten Peter intill honom slog på alla cylindrar och innan vintervasaloppet ens var slut hade de hittat skidor med speciellt belägg, sponsorer(Craft, Vauhti, Dextrosol, PN-sport) och valla för sommarunderlag.

Jag har inte stöttat Jögga så mycket på den här expeditionen men nu när jag förstår att det är allvar så kanske jag får ändra inställning.

Jag tror också att anledningen till detta genomförandet av sommarvasaloppet har med klimatförändringarna att göra men jag är inte helt säker.

Jag är iallfall lycklig över att ha en sådan tålmodig (det kommer ta över 30 timmar) äventyrlig och egensinnig kille till pojkvän.

Andra varelser som gjort underliga och speciella saker och som bott på campingen och som jag kommer ihåg just nu:

-Kylskåpsmannen. Han besökte oss några veckor en vår då han var på väg genom Sverige med ett kylskåp på ryggen. Han var på väg till Nordpolen och skulle vandra genom alla län i Sverige, Finland och Norge. Han var sponsrad av elektrolux. Vad han hade i kylskåpet ville han dock inte berätta.

-Cykle4cancer-mannen. Hade cyklat genom hela Europa och alla länder för att samla ihop pengar för cancerforskningen. Han besökte oss i slutet av sin resa. Inte vet jag varifrån han fick pengar till cancerforskningen genom att cykla..men förhoppningsvis hade han koll på detta.

-Skidtunnel-varvaren. Han som åkt flest varv i tunneln på en gång. 77 varv. Den som åkt i Torsby Skidtunnel förstår att detta är en bravad.

…och alla andra fantastiska människor som cyklar genom Sverige, åker lådbil, bussar, motorcyklar och konstiga bilar genom Skandinavien. Jag blir alltid lika glad över att möta dem, mest för att de gör ”sin” grej och vågar gå mot de allmänna normer som existerar.

De är dödstuffa.

5 Comments