Inredning,  London,  Resa

Londol del II Iphonebilder

Såklart så skulle Londons shoppingliv avhandlas, men Corin hade nog glömt hur det vara att shoppa med mig. 4 h på Anthropologie, det ni. 
Fast deras amerikanska hemsida är faktiskt snyggare än den europeiska. 
Hursomhelst, jag glömde varna henne, men bor man på landet så gör man. På landet finns inte så mycket shopping att tillgå, så då får man passa på när man är i en pulserande storstad som London.
Min kille Jögga har lärt sig nuförtiden, om han nu skulle råka bli med mig på shopping á la London och Bangkok har han alltid en bok till hands i sin väska som han fiskar upp, så sätter han sig och läser. Smart kille. Ja, för även om jag hatar att medge det så älskar jag shopping. Inte för att jag nödvändigtvis måste shoppa, utan för att bli inspirerad. Ser hur kläder har satts samman av begåvade stylister, hur inredning och dekoration har smälts ihop av grymma scenografer till härliga nytänkande innovationer. Hur trender och stil länkas ihop med samhället. Konceptbutiker har blivit så grymma på inredning nuförtiden. En butik är inte bara en butik man kan köpa något i utan det är lika mycket en ny värld. En känsla. Ett koncept. Man kan fika, läsa böcker och titta på konst i de butiker som jag gillar.
En av mina favoritbutiker här i världen är då Anthropologie. De säljer möbler, husgeråd, klänningar, förkläden, tavlor..ja i princip allt möjligt men med en oerhört fin touch. Tidigare har jag bara besökt deras affärer i New York men nu besökte jag deras tre våningar butik på Regent St. För mig hela himmelriket.
Det här gillade jag. Gamla trälådor som blivit hyllor och skåp.
och jag älskade sättet de använt en gammal snickarbänk. Jag har sett det här förrut och har själv en otroligt vacker gammal snickarbänk i uthuset som jag kommer ha i vardagsrummet.
och vad sägs om sänghimmeln? En skog i järn. Ser visserligen lite vass ut.
en vacker häststaty
färgglada mattor i orientalisk allmogestil
Sedan när man supit in så mycket inspiration att man inte orkar längre så fikar man. Kaffe gjord av riktig barista och prisbelönta bakverk.
läser lite ur en bok man plockat upp någonstans. En bok man valt enbart för att sidorna kändes så lena
och så beundrar man allt det där som människor skapar (här har de ritat med kritor på svart tavla, är det inte grymt?)
Fortsättning följer.
Hej så länge

12 Comments