Mat,  Vår,  Viggo

Vattniga jordgubbar, vår och Viggo

Idag köpte jag jordgubbar på ICA. Jag vet att man inte kan göra det i mars månad, det är nästan kriminellt och belagt med dödsstraff, men de kostade bara 10 kr och de kom från Spanien. Så jag gjorde det för att helt enkelt få lite annan färg på tallriken. För att liksom lattja till vardagen. Så när vi satte oss ner för att äta denna ljuvliga sallad sa Jögga på skämt (han skämtar om allt, är ständigt ironisk och har liksom ett skämt i fickan vartän han tittar, tror att det är nån slag bieffekt av hans generation) 
”-Men, ska du inte fotografera maten?”
”-Jo, självklart” svarade jag, ”självklart ska jag fotografera maten. Hur kunde jag glömma.” 
Så skojade vi vidare om att jag alltid tar bild på maten jag ska äta och det tror jag är en bieffekt av min generation. Den bloggande dokumentationsbesatta 90-tals generationen (tonåring på 90-talet eller räknar jag fel?)
Så diskuterade vi vidare och kom fram till att den här vintern har varit så tuff så att jag knappt har fotograferat Viggo. Och inte har vi klippt honom heller. De flesta frågar ”Vad heter hon?” Det tar jag nästan som en komplimang för det betyder att vi är könsneutrala. Men visst skulle vi kanske ta och klippa honom, inte för att han skulle se mer ut som en pojke utan för att han kanske skulle se bättre, för nu han liknar hon som vann melodifestivalen. 
Jag tror också kanske att anledningen till varför jag inte fotograferat honom har att göra med att han alltid springer.
Leker, rör sig, studsar, dansar, hoppar….
eller är djupt försjunken i sina älskade bilar.
och visst är det underbart att kunna gå ut utan att kränga på overaller och vantar. 
Du ljuvliga ljuvliga vår. I år kommer Viggo upptäcka dig på allvar för första gången .

8 Comments

 • Anonymous

  Hej!

  Ossian och jag tittade in på din blogg, när bilderna på Viggo kom pekade Ossian glatt på dem och sa ”Ossian!” Våra tvillingtjejer är verkligen lika i sina långa fina frisyrer.

  Kramar från Varberg

 • Katinka

  Åhh, ja, dessa generationsskillnader. Själv är jag sjuttiotalsbarn som var ung på åttiotalet och även jag dokumenterar som en galning, men egentligen tillhör det inte min generation. Vi är mer ironiska och slappa tror jag haha…

  Ser vackert ut med jordgubbar och Viggo är fin tycker jag. Kram

 • sofia

  Hittade hit genom facebook, vilka fantastiska bilder och vilken miljö ni bor i helt otroligt vackert. tack för att jag fick titta in

 • Helena H

  Åh va fint. Ja, de är verkligen lika, har aldrig sett nån som är så lik Viggo. Underbart. Hoppas att vi ses igen;))