Inredning,  Rattsjöberg

Vad har du i din bokhylla?

Ja, visa mig din bokhylla och jag ska säga vem du är.
Jag har en bokhylla som stod i huset när jag köpte det. Jag ville flytta det till nedervåningen till kontoret men den var platsbyggd och gick därför inte att flytta nerför trappan, så den fick stå kvar. Flyttas runt när vi renoverade så vi kom åt överallt. Nu står den i vårt art-noveau/jugend rum. Golvet lutar en sisådär 10 centimeter, det är ett bibliotek inspirerat av Shakespeare and Company i Paris.
Jag har inte fått in alla mina böcker än, de ligger fortfarande nerpackade i lådor…

 Men jag har fått upp några. En analog mellanformatare, en massa barnböcker, Voltaires Candide, Jesper Juuls Ditt kompetenta barn, Leibowitz På uppdrag, Tunströms Berömda män som varit i Sunne och så en hel drös med foto-konstböcker. Ja, och de senaste åren har jag förstås samlat på mig en hel del böcker om inredning och byggvård, och av någon anledning har jag fått flera böcker om feng-shui, precis som om jag skulle vara sådär överväldigt intresserad av just detta ämnet. Men gåvor säger väl också något om vem man är kanske. Behöver jag ordning i mitt liv kanske? Är det därför mina närmaste är hyperpedanta-listskrivare? Att jag dragits till dem? Opposite attracts?
Ja, lite funderingar på lördagsmorgonen. Nu ska jag på maskerad, 70-tals tema!

Säg, vad har du i din bokhylla?

2 Comments

  • VACKRA hem och interiör

    Vilken superfin bokhylla!! Älskar själv att läsa böcker och tycker att det är en underbar inspirationskälla… med tiden (..åldern?) har själva böckerna i sig blivit mindre viktiga… när jag var yngre kunde jag t o m köpa böcker av nobelpristagarna (… läste aldrig en rad…) kanske för att imponera… och ställde upp all min studentlitteratur… jämte deckare, feel good böcker och kiosklitteratur… Kanske att jag som ung, ambitiös, blond kvinna inom den statliga byråkratin kände att jag behövde visa att jag inte bara var en ”ytlig” blondin… som hade inredning som hobby… Nu kanske det mer är så att jag står för att jag är en blondin med ett hemligt intresse för böcker, hehe… Jag tycker att det är kul att folk har böcker framme och att hemmet inte bara helt domineras av stora TV-apparater…

  • Nena

    Jag jobbar ju med böcker och lever med böcker. I mitt hem finns visst 12 bokhyllor tror jag och med böcker i dubbla rader!!!! Dessutom finns det (tyvärr) travar med böcker aom inte får plats i bokhyllorna!
    vilken vacker platsbyggd bokhylla!!!