Rattsjöberg

Festligheter

Min pappa fyllde 70 år den 2:a november.  Han var utomlands just då så då passade jag och Jögga på att göra en film till honom i hans och mammas hus. I hans kläder. Med hans ryggsäck. Hans stövlar. Hans kök. Så lade vi in en sekvens som vi spelade in i somras.
Min pappa är ju timmerhuggare old school. Han älskar pilsnerhumor, svartvita filmer, hårt fysiskt arbete och Dan Andersson. Om ni tittar så förstår ni.

Igår firade vi honom och en annan jubilar (min systers kille) och då visade vi den här filmen och det blev succé. Pappa tjöt av skratt och i slutet rullade det stora tårar nerför hans kinder. Det var himla fint. Och idag fortsatte vi titta och tårarna fortsatte trilla.

och här är jag på festen. Jag har klippt en ny frisyr. En riktig kulturtantsfrisyr.
Jag älskar huvudbonader, det är nåt med att det blir så klätt på nåt vis.

och här är mamma, moster Tolla och deras kompis Agneta. Snygga kvinnor.

De är ju fasligt snygga, mamma är ju 63 år, hon ser typ ut som 43.

och min stora mellanstadiekärlek var där. Som tur var lyckades jag behålla honom i familjen då han blev min kusins stora kärlek istället. Vi pratade hela kvällen.

och mellanstadiekärleken och min guddotter Alva.
Det var Alva som tog alla bilder under kvällen. Hon gillar att fotografera. Speciellt mig:) 95% av bilderna var på mig. Vi har så roligt när vi fotograferar. Vi skrattar hela tiden.

och här är nya släkten. Min guddotters lillebrors syskon. Komplicerat? Ja, det brukar det väl vara nuförtiden och det är underbart. De är så fasligt snygga iallafall. Så är de intelligenta och socialt kompetenta och begåvade på alla sätt och vis.

och här får min guddotters lillebrors pappa (alltså min systers kille) en gammal moppe från 1954 i present av sin son och sin släkt. Han blev så glad.

och festen hölls i världens finaste gamla 1700-tals loge (puben i Gammelbyn)

och Anders fick spela dragspel med sin vän Jan-Erik. Han är riksspeleman i munspel. En av två i Sverige. Det ni.

och jag och mamma dansade lite.
Min klänning kommer från Modcloth. Den heter With only a wink-dress. Sedan jag hittade Modcloth har jag aldrig haft hitta-rätt-klänning-problem. De har 2538 (?!) klänningar i sitt sortiment. Typ. Alla med en kul tvist. De är underbara.

och vår söta granne Elsa

och närmaste grannarna Annika och Pär. De blundade på varsin bild så jag lägger in två

och vackraste Maria, mamma till min lilla syster Anja

och så jag och moster Tolla igen då.
Ja, så blir det när 95% av bilderna i minneskortet är på mig. Jag är ledsen alla ni andra (inkl födelsedagsbarnet) som inte kom med på bild men ni får helt enkelt hålla er framme nästa gång.

Stor kram och Grattis Anders och Bengt!

9 Comments