Vasaloppet

Min kille och Tilde de Paula

Min kille Jörgen Söderholm har en crush på Tilde de Paula. Han har haft det i några år. Varje söndagsmorgon skuttar han upp tidigt, tidigt och bänkar sig framför tv´n för att få hänga med Tilde de Paula i några timmar. Jag borde kanske vara svartsjuk men jag låter honom ha Tilde för sig själv. Det är ju ändå en förälskelse genom tv-rutan och den är mycket oskyldig även om den är stark.

Så förra veckan ringde han mig speciellt för att berätta att han har gjort slut med Tilde de Paula. -Varför då? sa jag, -därför att hon blivit tillsammans med Runar Sögaard, svarade han.

I Jöggas ögon sjönk Tilde de Paula som en sten. Bli tillsammans med en frikyrklig pastor som tror att han kan bota dödssjuka. Det var inte bilden Jögga hade av Tilde liksom. Jag log lite inombords. Nu kunde jag kanske kunna få ha Jögga för mig själv om söndagsmornarna och slippa dela honom med Tilde de Paula.

Så idag ringde Jögga mig igen och undrade om han kanske skulle ta upp förälskelsen med Tilde igen. Jag undrade givetvis varför nu när det var så bra och när vi äntligen hade blivit av med henne. Jo, därför att TV4 nyhetsmorgon hade bjudit in Jögga att sitta i soffan på nyhetsmorgon Riks och berätta om sitt skidäventyr på barmark.

”Så, sa han, tänk rubrikerna, Tilde de Paula lämnar Runar för en av sina soffgäster”. ”Ja, sa jag i gapskratt, Runar i vansinnesfärd efter att ha blivit brädad av värmlänning”. Jögga fortsatte vårt interna skämt Tilde och mystisk sommarskidåkare har redan valt kyrka”.

Då vart jag tyst, och tänkte för mig själv att det är nog bäst att jag följer med Jögga till Stockholm när han ska sitta i TV4 Nyhetsmorgon.

Men, sa han för att trösta mig, hon har säkert semester då”.

Pyttsan heller, jäkla Tilde de Paula.

Jögga ska sitta i TV4´s nyhetsmorgon den 9:e augusti.

4 Comments

  • Anonymous

    Jôgga du ska få en fetsmâll nâst gang jâ trâffer på dâ. Fatter du int att Tilde den veliga hôna har int nô å mât sâ mot Helena den frâsiga frôken. Nu skârper du dâ å glömmer bort Tilde helt, fôr jâ lôver dâ fins int khâr sôm vill ta i hânn âtter flinjônsen Runar.

    DU HAR DÂ BÂST, FORGET THE REST

    Helena du har full tillåtelse å drâm te me brôkavveln sô flisera ryker

    Mvh Ekesjâtten, sôm ha slô te e litta stônn

  • Miss Upsey Daisy

    Följ med & var lite stolt över din tvkändis till pojkvän. Och du är superduper duktig du med 🙂

    Simmade vansbrosimningen i söndags.. så nu är det bara lidingöloppet och sedan har jag gjort min klassiker 🙂

  • Anonymous

    Han kan väl givetvis behålla sin crush på Tilde, antar att du själv har någon crush också? Själv tycker jag en av de manliga nyhetsankarna är riktigt gullig! 🙂 Ha, ha! Kram på dig!

    /Maja i Haaagfööörs