Uncategorized

Nya fonder och ny ateljé

Jag var iväg till Arvika och köpte fantastiskt vackra gamla fonder av porträttfotografen Gunnar Karlsson där. Fonderna är handmålade och verkligen något alldeles extra och för tankarna till sekelskiftesbruntonade bröllopsporträtt. Jag tror att det är på stark frammarsch tillbaka med klassiskt ateljéstil fast med en annan touch än vad som varit.  Det kan bli väldigt bra i kombination med mitt bildspråk.

I kväll ska jag iväg och titta på en lokal med skyltfönster. En riktig studio som kan vara både galleri och fotoateljé. Som det är nu jobbar jag ute på fältet med mina Elinchrome rangers eller hemma hos mig i en ateljé i mitt stora vardagsrum. Men det funkar inte i längden att plocka hem folk/modeller som vill bli porträtterade därför att det slutar med att det blir alldeles för intimt. För kunden och för mig. Jag gillar intimitet men någon måtta får det vara. 

Ett tag var jag inne på att öppna/dela studio med Martin i Karlstad. Men hur det än är så har jag ju så stora delar av mitt i här i norra Värmland just nu och jag drog mig ut därför att jag inte ville vara uppbunden till något för dyrt alltför många dagar i veckan.

Den här lokalen är i allafall perfekt. Lite småbohemisk och sliten och som för tankarna till ett något litet galleri i Montmartre i Paris. Om vi kommer överens om priset kommer det att bli perfekt. Jag kommer bara ha öppet då och då och på tidsbeställning.

På somrarna kommer jag ju ändå inte ha tid att vara där. Som sagt ska vi först komma överens om priset. Blir det inte vad jag tänkt så blir det inte av. Spännande är det i allafall. Människor kommer stå på kö för att få anlita mig.

5 Comments