Andra fotografer Inspiration, Mina klänningar, Minnen, New York, Resa

Favoritbilder

Har ni några favoritbilder? Ni vet sådana där bilder man sparar på sitt skrivord långt efter att de togs just för att de berättar om något varmt och äkta?

Jag har fulla fotoalbum med sådana där bilder. Det bästa med dem är att de bara blir bättre med tiden. Det är fotografiets starkaste makt.

Det här är en av mina absoluta favoritbilder. Jag blir alltid lika glad när jag ser den. Den är så rolig. Den är tagen av Max Hedmark. En fantastisk fotograf.

Den berättar så mycket. Alla som shoppat med mig förstår vad gäspande Lina går igenom. Det är 2006. I New York på Times square. Jag har på mig farmors rosa jackklänning och en rosett köpt i Paris. Väskan var en kopia på en som farmor haft. Halsbandet var en present från Sarah. Jag gick igenom en omvälvande och smärtsam tid. Känns som igår.