Aruba,  Natur,  Resa,  Resa med barn

Aruba reflektioner

Aldrig har jag varit med om en semester där det har regnat så mycket. Det är inte bara vanliga tropiska regnfall utan det regnar nästa hela tiden. Så fort det har regnat färdigt blir luften full av små envis mygg som kan vara farliga (enligt taxichauffören)
Iallafall, när det inte regnar trotsar vi myggen och ger vi oss iväg på äventyr. Vi har hyrt en bil som tar oss runt på ön. En ö som egentligen bara har några intressanta saker
1) Bra dykning och snorkling.
2) Fin vind, våg och kitesurfing
3) Typ inget mer.

Så för oss som har en liten bebis och inte kan göra något av de ovanstående, vi får njuta av varandra istället.

och de otroligt vackra stränderna när det är uppehåll.

Molnen är bra för Viggo, för då kan vi bada i havet. Vattnet är otroligt klart och turkosgrönt.
Kan inte låta bli att känna en viss förundran över livet, Viggo gör sin första resa och det ska förstås bli många mer.
Det här är bara en början. Men han är med oss, och han gillar det.

På norra delen finns några otroligt vackra sanddyner med stora spännande stenbumlingar. 

Något annat med den här ön är ju att allt är importerat, vilket är lite tråkigt. Men de här flaskorna har jag letat efter ett tag i Sverige, det är amerikanska glasflaskor med grönt te och de är de vackraste flaskorna jag vet. De finns säkert hemma någonstans. Samlar lite på dem för att använda som vaser. Här finns de att köpa rätt billigt. Lite konstigt, de enda souveriner jag tar med mig hem från en västindisk ö är amerikanska glasflaskor med japansk text från Arizona. Det är en konstig värld vi lever i.

Näe, ska du åka till Västindien ska du nog välja en annan ö. Helst en fransk med sina posha små vackra cafér och fransyskor klädda i gult, eller varför inte ett större land som Cuba och Jamaica med mer karaktär. Aruba är faktiskt lite opersonligt och identitetslöst. Uppbyggt kring turismen fast samtidigt inte så turistvänligt. För att vara en chill out ö i Caribbean tutar de stora stadsjeeparna lite väl stressigt när rödljusen slår ut i grönt från rött. Jag får liksom rivstarta för att inte bli nertutad av stressade holländare och amerikanare. Jag undrar varför de har så bråttom, ön är ju liksom inte mer än 3 mil lång. Vad finns det att stressa till? Casinona har ju öppet dygnet runt.

Det var dagens reflektioner.

Dra någon annanstans om du inte bara vill dyka och surfa. (Dessutom är det svindyrt här.)


Lite senare: Kände att jag var lite väl hård där. Det är en riktig drömö med sina många vackra stränder. En trött liten ö med stressiga människor, men stränderna är vackra och åker man på solsemester är det ju det man vill ha.