Fröknarna Fräs,  Natur,  Värmlandstips

Med plisserad kjol på Klarälven

I Värmland har vi något väldigt unikt, nämligen Vildmark i Värmland. Ett företag som specialiserat sig på ekoturism på det mest fiffiga sätt.
Vildmark i Värmland är ett starkt varumärke, byggt på värdegrundande pålar som handlar om naturnära upplevelser på ett oerhört proffsigt sätt. I våras valde National Geografic att lista de 50 bästa resmålen, och som enda skandinaviska företag hamnade Flottfärd på Klarälven med Vildmark i Värmland på listan.
Det är en helt unik upplevelse i sig och människor från hela världen kommer för att uppleva Huckleberry Finn-känslan. Man bygger sin egen flotte från scratch, det hela bidrar till en komplett känsla av att få känna sig riktig och verklig.
Så slingras man sakta fram på strömmen. Klarälven flyter fram med 2 km/h.
Bara för att ge er en känsla av vad det handlar om visar jag den här bilden som jag tog förra sommaren under en arbetsflygtur med min gode vän Gustaf.
Människor kommer som sagt var från hela världen för att uppleva några dagars absolut tystnad, men det är sämre med lokalbefolkningen. Därför bjöd Ing-Marie och Anders som driver Vildmark i Värmland in företagare från länet för en dags timmerflottfärd.
Jag tog med mig delar av min personalstyrka och fick dela flotte med min vän och idol Pia
och dessutom hade jag med min egen muse
 De här bilderna liknar inte de som Vildmark i Värmland annars är så starka att profilera sig med, men Bojana hade den här vackra plisserade vintage-kjolen som vi lekte med medans vi sakta flöt fram genom landskapet
De står i kontrast mot det annars så scoutiga, rejäla och praktiska som den innebär då man är ute och äventyrar i naturen

men de blev lite surrealistiska, och växer med tiden
Vi flottade ju i början av juni och då var det fortfarande ganska blött men i takt med att sommaren varit så torr och fin har Klarälven torkat upp och mängder med vackra sandbankar tittar fram längst med älvkanten
En minst sagt udda och vacker, stillsam och samtidigt äventyrlig upplevelse som jag rekommenderar till alla

Så här har vi hela gänget, flera stycken träffades för första gången. Gissa vilka som fattade tycke för varandra och senare började dejta?
Det är inte den bästa bilden på mig, jag gör en jättekonstig pose, men den får åka med för jag tycker att den är så rolig i övrigt.