Egypten, Resa

Liveaboard-cruise

När jag nu var och dök i Röda havet och förstod hur billigt det är med dykning i Egypten och eftersom jag ännu inte har nån häst att lägga min energi på bestämde jag mig för att engagera tjejerna runt mig för att åka iväg på en liveaboard-cruise.

En liveaboard-cruise är alltså en resa när man chartrar en liten båt och där allt ingår. Tuber, mat, dryck, sovkoj, diesel…kanske 2-3 dyk per dag på några av Röda havets vackraste rev. Jag tror att det är riktigt spännande.

Det är roligt när man sitter och tittar på sin telefon och funderar på vilka som kan följa med på en sådan resa och man märker att väldigt många av tjejerna runt en faktiskt har dykcert. Att man har en hög med äventyrliga flickor i sin telefonbok som slängt sig ut i världen för att upptäcka den under och över ytan. Att de dessutom är stentuffa, självständiga och gränsknuffande.

Tjejerna med dykcert i min telefonbok åker dessutom Vasaloppet. De har rest i Caribbean på skrangliga båtar och vandrat i djungeln i Brasilien. De har jobbat sig svettiga på dykbåtar i Australien och de är sådana som kommer ta med sina barn till Indien innan barnen fyllt 4 år.

Jag älskar brudarna i min telefonbok. Det är ett gäng med äventyrsbrudar.

4 reaktioner till “Liveaboard-cruise”

 1. Miss Upsey Daisy säger:

  Mitt dykcert försvann när jag blev bestulen i Kanada. Det är en annan historia det..

 2. Fotografinnan säger:

  Miss upsey daisy! Det är ingen fara. Mina dykcert har också blivit bestulna. Om du tog ditt cert med PADI eller CMAS eller något annan seriös organisation så finns du med i systemet. Du behöver inte ens ha med ditt cert på dykklubbarna, de finner dig på ditt personnummer.
  Så du blir med alltså, nu kan du inte komma undan;)

 3. Miss Upsey Daisy säger:

  Misstänkte det. Jag har drömt om dykning i natt! Kom jag på precis.

 4. Inge Johannes säger:

  Oj, oj.. Så sinnsykt kult..
  Tenk JEG VAR DER!!!

  HVor er bildet av meg???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *