Inredning,  Rattsjöberg,  Renovering

Det kom en liten pall på posten

I ett helt år (liv) har jag planerat att jag ska ha marokanskt kakel på lite olika ställen i huset. Blandannat framför en kakelugn och kökspisen. Min plan var att åka till Göteborg och känna på plattorna och sedan åka till deras lager och hämta. Jag har pratat om det hur länge som helst. Men tiden rann ifrån mig, jag jagade klockan. Fick inte riktigt ihop det med renovering, jobb, barn, bil…och plötsligt är kaklaren snart här, så jag köpte grisen i säcken och gjorde en beställning på nätet.

och kaklet är fantastiskt vackert. Så vackert att de plattorna jag hade planerat att ha på väggen vill jag kanske istället ha på hela badrumsgolvet. Problemet är att de är tjocka, 17 mm, och jag vet inte om det kommer funka så bra med golvvärme. Jag har spenderat en hel del tid åt att söka någon som har erfarenhet av det och kan ge mig råd i frågan. Tillverkaren säger att det funkar men jag vill ha oberoende svar.

Sedan känner jag att jag har varit lite mesig i färgerna. Jag hade kunnat brassa på med rött, orange och dalablått, men jag har kört safe och gått på milda behagliga färger.
Kanske lika bra det, kakel är inget man byter vartannat år. Det ska hålla i många, många år.
Sa hon och plötsligt rasslade det till med vuxenpoäng.

4 Comments