Uncategorized

En allhelgonafredag

Idag kände jag mig som den mest ensamma människan i världen. Alla i vår familj var bortresta, vår fikadate för dagen hade ställt i, det regnade småspik…det kändes som alla andra var ute på roligheter utom vi. Jag och Viggo var totalt ensamma och jag kände mig som en hemskt mamma som inte hade fixat något fredagskul för oss att hitta på under höstlovets sista dag. Det var grått, mörkt och dystert.

Helt plötsligt kände jag dock att jag hade två val. Antingen så kunde jag sitta kvar på stolen, värma fryspizza, behålla mjukisbyxorna på, titta på repriser på tv och tycka synd om ensamma oss som är så ensamma och inte har några kompisar, eller så piffar vi till oss, gör oss vackra, kollar telefonen och smsar vänner vi träffar alldeles för sällan.

Vi gjorde det sistnämnda och fick napp på en gång, och det blev den bästa dagen på länge. Vi fick nästan för mycket att göra.

Återigen slås jag av hur det är vi själva som väljer vår verklighet. Det är vi själva som bestämmer hur vi vill må. När vi vaknar på morgonen gör vi ett eget val. Det finns alltid andra människor därute som väntar på ditt sms, ditt samtal och ditt besök. Ingen människa är en ö. Vi behöver varandra. Vi är aldrig någonsin ensamma. Och ibland kanske det känns som vi stör om vi spontant hör av oss, men så är det ju högst sällan. De flesta människor älskar spontanbesök och roliga sms. Och även om det kan ha gått fem år sedan man sågs sist så är det ändå inte försent. Det kommer kännas som om man sågs igår.

Världen behöver dig lika mycket som du behöver världen. Och dina vänner behöver dig lika mycket som du behöver dem. Ibland behöver man en tråkig dag för att inse hur betydelsefull man är, för sig själv och andra. Och man vet ju inte vad som kan hända när man ger sig ut med ett öppet sinne.

6 Comments

 • VACKRA hem och interiör

  … underbara du, detta är den Helena jag känner!! Igår kände jag av att det var Allhelgona mer än tidigare, jag saknade min mamma så… jag stängde lite tidigare för att göra fint på graven… en kund som varit inne tidigare under dagen visste inte om detta utan ringde och frågade när jag öppnade igen för hon skulle så gärna vilja ha klänningen hon provade tidigare… med glädje åkte jag tillbaka och öppnade för denna kund och vi fick ett väldigt trevligt samtal… idag har vi också fått spontanbesök i vår röra här hemma och det var också jättetrevligt och gladde mig mycket… det påminner om att man borde göra det oftare själv…
  Kram
  Pia

 • Anonymous

  Åh härliga Helena! Tack för det supermysiga besöket, alltid lika trevligt – och som sagt, alldeles för sällan…
  Massor av varma allahelgonakramar! /Åsa

 • Helena H

  Åh va fint. Och det är underbart att få göra det där extra. För kunden och för sin mamma. Båda blev nog väldigt, väldigt glada. Och jag är så glad att ha dig som min vän. Du gör alltid så fint. Runt dig, för dig och för andra. Och det är tur att du har världens bästa butik så vi får ta del av det! Stor kram

 • Helena H

  Åh tack för alla tips på ipaden, jag spenderade en hel massa pengar på ipadköp i helgen. Det öppnade en helt ny värld för oss. Grymma pedagogiska verktyg!! Jag rekommenderar pappas appar…de recenserar just småbarnsappar! Stor kram