Uncategorized

Matrix-relaterad filosofi efter overkliga bilder på Fryken

Häromkvällen brann det av rött/orange ljus från himmelen som liksom smittade av sig på gräset och stranden. Samtidigt stoltserade flera regnbågar förbi, det var magiskt. Det flödade och dansade på himmelen.

Inget kan få mig att njuta såsom magiskt ljus.

I redigeringen är det dock ingen bild som som ger ljuset rättvisa. Bilderna ser photoshoppade ut, ljuset för rött, för artificiellt!! Men det var ju just så det var! Verkligheten i det här fallet var alltså för overklig.
Intressant, finns säkert många teorier om verklighet/overklighet och sanningshalt. Om jag tänker vidare kan jag säkert koppla teser till The Matrix(ettan, vars filosofi vi hade en 5 timmar lång analys/föreläsning om av professor Helena Blomqvist när jag läste litteratur på Karlstads Universitet.)

För övrigt är Matrix, den första, en av världens bästa filmer. Totalt revolutionerande och häpnadsväckande. Den blev ännu bättre efter Helenes analys som grävde djupt ner i mål och mening i manuset på The Matrix.
Minns någon förresten vilken stor bok som Neo hämtar datachippet ur när kvinnan med kanintatueringen ringer på dörren? Denna film är mer spännande och har mer underliggande budskap än vi kan ana….



4 Comments