Uncategorized

Drömhus

Jag och Jögga har länge funderat på gemensam bostad. Problemet är att vi aldrig kommit fram till en gemensam lösning vilket har gjort att vi båda står och stampar i våra självständiga små bunkrar. Jag i min funkisvåning med blomstrande tapeter på 75 kvadrat och han i sitt radhus med kakaofärgade väggar på 85 kvadrat.

Våra stilar skiljer sig åt. Han är minimalismens kung med kala väggar och böcker inputtade i bokstavsordning. Jag är en frenetisk samlare och hänger gärna upp mina sekelskiftsklänningar på väggen för att alla ska kunna se dem. Jag är 29. Han är 36. Vi är båda självständiga och vana vid att få som vi vill.

Kort sagt, det är ett problem som jag tror att vi inte är ensamma om.

Men i helgen, i Trysil, när vi satt på en restaurang och drack varm choklad med grädde kom vi överens om vilket typ av hus vi ska ha. Det är ett stort steg, tro mig.

Huset är alltså bestämt och när Jögga har gått med på och bestämt något så är det så. Stilen, att vi ska bygga det från grunden för att få det som vi vill ha och med så stort miljötänkande som möjligt. Storleken, formen och materialet. Vi kom verkligen överens och det var en fantastisk känsla. Att verkligen vilja samma sak.

Det stora problemet kvarstår dock, vart ska vårt hus byggas? Ingen vill flytta till den andres ort.

Jag vill bo högt upp på ett berg med milsvid utsikt och grannar långt bort, han vill bo nära människor intill en sjö.

Det lär nog ta 9 år till innan vi kommit överens, men det hela är en oerhört intressant utveckling av vår relation. Jag skulle nog kalla det att vi kommit in i fas 4 av 10.

Bilden föreställer mig och Jögga i Jöggas våning.

6 Comments