Okategoriserade

Årskrönika 2008 The world according to Helena

Vi har nu anlänt till årets sista dag och det är dags för min egna traditionella årskrönika. 

2008 gick alldeles för fort och det tycktes gå ännu fortare för andra.  


Timmarna som gått får vi aldrig någonsin tillbaka. 

Därför är det så viktigt att LEVA. Att ta hand om alla dem som vi älskar. Att njuta av sol, sömn, natur, kärlek, vänner, soluppgångar och snöfall. 
Gott nytt år kära vänner som på olika sätt är i kontakt med mig här. Tack för allt det vackra som ni säger, gör och skriver, till mig, varandra och andra.
Här är Helenas lilla lista på 2008.
__________________________________
Årets kommunikationsverktyg: Den här bloggen som jag älskar så högt. Tack för att du ger mig 95% av alla mina fotojobb.
____________________________________________
Årets bästa internationella nyhet: Barack Obama
____________________________________________

Årets naturupplevelse: Rattsjöberg. Vad som helst är bra bara jag är i Rattsjöberg. Mitt paradis på jorden. Mitt barndomshem. Mitt berg som känns högre än alla andra.

__________________________


Årets ”motverka slit och-slängsamhället tips”: Tradera 
________________________________


Årets tv-upplevelse: I mars var jag inbjuden som gäst att prata om bröllop på Eftersnack i SVT. Det var roligt med direktsänd TV och Sara Broos är verkligen alltid lika vacker.

________________________________Årets sällskapsspel: Svårt att välja efter en jul då jag inte gjort något annat än spelat med släktingarna. Titeln står dock mellan Orangino, Värsta Språket, Yatzi, Retro och Cranium.
______________________________

Årets eldsjäl: Min pappa. Hans värld, den världen han erbjuder är den bästa av alla världar.

______________________________________________________Årets största tur: På alla människors begäran köpte jag min nya Nikon D700 på Kameraexperten. Normalt skulle jag aldrig köpa kameraprylar från något annat ställe än Yfo, Scandinavian eller något liknande säkert men då Kameraexperten var 3000 kronor billigare blev det där.

2 veckor efter att jag fått min kamera kommer oroväckande löpsedlar om att kameraexperten lurat flera 100-tals människor genom att inte leverera kundernas varor och inte tänkt göra det heller. Det gick rysningar på min rygg.

_____________________________________

Årets bästa konsert: Sahara Hotnights på Peace and Love.

_____________________________________________

Årets pojkvän: Som alltid givetvis min älskling som blir en bättre och finare pojkvän för varje år som går. Jag älskar dig så mycket att det gör ont i hjärtat.
________________________________


Årets bröllop: Anna och Thomas gifte sig barfota på en strand den 26 juli 2008. Det var 35 grader varmt och luften stod helt still av tallkottshetta, kärlek och sensommarvärme. Det skulle kunnat vara på en ö i Caribbean, men det var i Lövstaholm mellan Lysvik och Hagfors.

7 dagar senare fotograferar jag ett finnskogsbröllop där det spöregnar hela dagen.

Årets fynd: gjorde jag genom att resa till Indien när ingen annan ville dit. För 1990 kronor hade jag en tur och returbiljett till Goa där jag fick yoga, fotografera och masseras.
Jag fick återupptäcka Indien om så i bara några dagar.
______________________________________

Årets fest: Var utan tvekan mitt egna 30-års kalas där 60 inbjudna och oinbjudna gäster släppte loss sina lurviga till min ära. Bäst var de lappar som Linda fick alla gäster att skriva.
En lapp löd: Helena är som en gullviva därför att…..jag är hennes far.

__________________________________

Årets husaffär: Var den husaffären som inte blev av. Provinsialläkarbostaden på samma gata som min systers hus, byggt på 1951 på 250 kvadrat med 8 toaletter (vad jag nu skulle med dem till) som jag var med och budade på blev inte mitt. Däremot fick jag köpa Josef Frank lampan som hängde i dess matsal. Jag tror att de gamla ägarna lät mig köpa delar av inredningen för de tyckte lite synd om mig. Med all rätt.
__________________________________
Årets girltrip 1: Anna-Lena och jag åkte på en sportig liveaboard i Röda Havet där vi bodde ombord på en båt och dök flera dyk per dag flera dagar i sträck.
Det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig. Tyvärr vart det så mycket dykande att jag fick öroninflammation men jag hann iallafall med att dyka på vraket Salem Express som var en kyrkogård för 1600 drunknade. Det var en blå, vågig, sorglig plats.
Dessutom fick jag möta en stor jättehavsköldpanna klockan 6 en vacker morgon.
______________________________________________Årets barrunda: Tog kusin Christina med mig på då hon bjöd mig på resa till Wien i 30-års present.

Vi hann bara med Buddhabar på vår barrunda men vi hann ändå få nya bästisar.


________________________________

Årets (nya) kompis: Tommy ”Kyl” Persson som han heter i min telefon kom in i vårt liv på Torsby Camping genom servicen av kylrummet. Nu har han letat sig igenom hela vårt elsystem och in i våra hjärtan. Han är idealist och fenomenal. En sann ideell volontär som av någon anledning älskar hela vår familj.
__________________________________

Årets present: Fick jag av Lina. En startplats i Tjejvättern. Lina fick punktering i startfållan så jag startade själv men hon kom strax efter, ca 2 timmar senare i mål.

Det var den 7 juni och 35 grader varmt och jag hade cyklat 70% av sträckan brevid en trevlig polis från Arvidsjaur. Alldeles otroligt underbart. Efteråt åt vi pizza i parken.

_________________________________________________Årets familj: Titeln måste jag ge till oss tre. År efter år finns vi för varann. Vi respekterar varandra och varandras olikheter och håller ihop igenom allt. Jag kommer aldrig lämna mina två killar som jag älskar högt och de kommer aldrig att lämna mig. Vi är en särkull i samhället.
_________________________________________


Årets mest saknade: Ewa som i mars dog i cancer. Vi glömmer aldrig dig.
_______________________________________

Årets filmupplevelse och Soundtrack: ”Into the wild ”. Regisserad av Sean Penn baserad på boken med samma titel av Jon 
Krakauer.  En så otroligt viktig historia berättad på det vackraste sättet, så fyllt av respekt för människans fria vilja.
_____________________________________________

Mest intima delade upplevelsen:
Sarah och jag var ensamma på randonéetur i Valdisere. Vi satt uppe i en stuga bland bergen och höll värmen med en liten eld. Med sig hade hon en liten sticka som hon stoppade i glaset hon just hade kissat i.
Spända satt hon och jag och tittade på provresultatet.
För en liten stund fick jag känna det som om jag skulle bli pappa. Provresutatet var positivt. 9 månader senare födde hon efterlängtade lilla Noah.
_________________________________

Årets längsta resa: Gick till Valdisere där jag var i hela tre veckor och åkte skidor i puder och solsken. Alla problem blåser bort när himlen är så blå och snön så vit.
_____________________________________


Årets dop: Stod Engla för. Det var det största och härligaste dop jag varit på. Fullt av kakor och släktingar.
________________________________________


Årets graviditeter: Cia håller på att jobba på sin nya bok ”träningsguiden för gravida”. Jag har plåtat nästan alla gravida modellerna i den boken under 2008. Boken kommer ut i handeln under 2009.

____________________________________________

Årets girltrip 2: Jag och Lina bokade en resa till New York.Vi bokade den sent på natten efter att vi druckit 3 flaskor vin. Kontokorten flög i luften. Dollarn var som lägst precis när vi var där.

__________________________________________________________


Årets bok: Ladies av Maria Lee. Satt inklistrad och visste inte vad jag skulle känna. Men berörd var jag.

_______________________________________

Årets bästa radioprogram: Stil i P1 med Susanne Ljung.


Årets städlåt hos Fröknarna Fräs: ”Thats life” med Frank Sinatra.

Årets mest spelade i min IPOD: Håkan Hellströms ”För sent för Edelweiss”,  Jason Mraz ”Live at Scubas Taverna”. Dessutom har den gått varm på cafét med Hello Saferide, Regina Spector, ACDC och Brett Dennon.

3 Comments