Hus

Mitt hus

Vet ni vad: jag har köpt mig ett hus!

Ett flott hus som egentligen är för flott för mig men när man låter ödet bestämma tar det ibland vägar som man själv inte hade tänkt sig. Nu vill ödet att jag ska bo flott. Egentligen kanske jag är flottare än vad jag själv förstått. Men jag kommer fortsätta vara jag ändå även om jag bor flott.

Jag har letat hus ett tag. Ett hus som har plats för drömmar och skapande och tid och gästrum. Som har plats för stort middagsbord. Ett hus som har plats för mina kameror och blixtar och min fina familj. Men inte ett hus som tar bort mina resor genom höga amorteringar och alltför höga boendekostnader. Husen ute på marknaden blir hiskeligt dyra nu så jag hade nästan gett upp hoppet när huset istället kom till mig.

Mitt hus fick allt det där jag ville ha och samtidigt inte alls.

________________________________________

-Det blev inte ett knarrigt sekelskifteshus med munblåsta fönster och glaspunchveranda där jag skulle sitta och vara shabby chick med spetsklänning och lockar i håret.

-Det blev inte heller ett bastant träfärgat timmerhus á la chalet med öppna spisar och med grästak på en skogsluttning och med naturtomt så man slipper klippa gräs. Ett sådant hus som jag egentligen vill bo i och som skulle passa min naturnära indianspirit


-Inte heller blev det ett vitmålat funkishus med stora fönster där mina Josef Frank-detaljer skulle platsa in och där Jögga skulle trivas som fisken i vattnet med minimalism och öppna ytor.

_____________________

Mitt (vårt) hus blev något helt annat än de bilderna här ovan.

Något mycket speciellt.

Man kan inte kämpa mot världens vilja eller ödets sätt att föra samman saker. Det var både säljarna och jag överens om. Att tro på ödet är fint och låta saker få komma till en av sig själv är något mycket märkligt och vackert. Att se på livet på det där sättet får en att bli lite andlig i en grå vardag.

Men husägare är jag. Inflyttning sker den 1:a december och då lovar jag att visa bilder. Ni kommer kanske komma på fest? Ni kommer häpna över mitt hus.

12 reaktioner till “Mitt hus”

 1. Leja säger:

  Men nu blev jag ju jättenyfiken över hur huset seer uuut! 🙂

 2. LitenElin säger:

  Åhh, vad kul! Vart kommer ert hem befinna sig?? Klart vi kommer och hälsar på… Nån gång… Om vi får… ;O)

 3. Empan säger:

  säg ! jag tänker så det knakar.
  Jag tar med mig pavan och kommer bara du säger KOM.
  grattis.

 4. Anonymous säger:

  Jag vet hur det ser ut och vart det ligger!!!!!:D Det är aaaas coolt!!!// Anton din xtra gudson

 5. Pernilla säger:

  Åh vad roligt, stort grattis till er! Lovar lovar att komma förbi och hälsa på (känner att anledningarna hopar sig )! Hälsa! Kramelikram

 6. miss cloudberry säger:

  åh vad skoj! nyfiken i en strut här 🙂 ”(vårt) hus” det är stora grejer det

 7. Elin, ehliiin.blogg.se säger:

  Grattis Helena! Gud va roligt att du har hittat ditt drömhem! Är bara SÅ nyfiken på vart det ligger! 🙂 Jag ska faktiskt och kika på hus till mig imorgon, wish me luck 😉

 8. Annapanna säger:

  Gud, vad spännande! Grattis!

 9. Malin säger:

  Åhhh, vad spännande!! Grattis: Har du inte en endaste bild att visa före 1 dec? HUR ska vi kunna vänta såååå länge?!

 10. Annika säger:

  Så spännande! Grattis. OCh du vet verkligen hur du skall bygga upp nyfikenheten hos människor!

 11. Helena H säger:

  Åh mina kära vänner! Visst är det roligt!! Ni får inte en endaste bild innan 1:a december! jag vet att jag är grym, men spänning är spänning och det som väntar på nåt gott. Kram kram

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.