Äventyr,  Frihet,  Värmlandstips

Varning för åska

Natten då 6800 blixtar uppmättes i Värmland under 1 1/2 timme låg jag och Viggo och några kompisar och skakade i våra sängar av rädsla. Rummen lystes skräckscensaktigt upp och det blev nästan dagsljus av alla blixtar. Jag har då aldrig i hela mitt liv varit med om sådant åskoväder, men det var ju ingenting i jämförelse med vad mamma och pappa var med om.

De hade i godan ro rott ut i båt till sitt smultronställe den lilla ön Kärringholmen i Mangsjön för att bo i vindskydd under tallarna, bada och sola på den fina sandstranden och se solen gå ner bakom bergen. När åskovädret började var det försent för att ro tillbaka, så där låg de i regnet, mitt ute i en sjö och försökte krampaktigt hålla sig torra alltmedan det värsta åskovädret i mannaminne dansade ovanför deras huvuden. Vilket skådespel.