Okategoriserade

Idag sa det klick

Idag var det bokrea, och jag hade inte speciellt mycket tid att gå runt och njuta och bläddra i böcker. Det har man inte när man har en 10 månaders mammig bebis som vill hänga i ens armar hela tiden (missförstå mig rätt, jag avgudar min bebis och vill att han ska hänga i mina armar men han kunde ju sova litegrann i vagnen ibland tänker jag. Min gulleplutt väger ändå 12 kg)

Istället kastade jag och mamma en blick på bokbordet på Ica och jag norpade åt mig en bok som bara sa:
Ta med mig hem. Jag kommer ändra på något i ditt liv.

Den hette Beach Clubs och låg i högen av inredningsböcker.

Vackra bilder från Beach Clubs runt om i världen. Kände varm sand under mina fötter. 

Om det är något jag älskar så är det vatten och bra restauranger och i kombination blir det ju så bra. Liksom Chill out. Barfotalyx. Om min kille inte hade envisats med att ha ett vanligt 8-4 jobb så hade vi bott i ett annat land vid havet på en strand under större delen av året. Men nu är det som det är…och det fina med begränsningar ibland är att det sätter fart på drömmandet.

Visst är det konstigt. Jag som älskar havet och restauranger har valt att bosätta mig i norra Värmland där det faktiskt inte finns något av delarna. Vilken tur att man kan resa tänker jag.
___________________________________
Men där och då idag när vi körde ut från Ica-parkeringen bestämde vi oss för att nyansera mitt älskade Strandcafé, min egna restaurang (öppen sommartid) och kanske kalla det för Beach Club istället för Strandcafé. För det är precis vad det är. 
Den här bilden togs en vardag i maj och är inte riktigt rättvis men ni begriper. Det är ju samma slags ställe som i boken. En BEACH CLUB. Tre meter till vattnet, ljuvlig utsikt över Fryken, plats för minst 100 gäster. 
Maten är något utöver det vanliga, tre kockar som jobbar med sjyssta råvaror och delikata komponeringar. Livemusik i solnedgång, vin, mojitos, flört, kanske ett litet bad efter middagen och allt beläget i en skapelse utöver det vanliga.

Baren har jag designat och ritat upp nästan helt själv. Skiffer från Glava pryder väggen och baren.
Och matsalen inomhus…
Ni förstår ju att ni måste komma om ni inte har varit här än.
Vi ska se vad vi kan göra med BEACH CLUB-konceptet. Men jag tror att det är det som vi haft på känn i några år.  Vi behöver bara lite mer soffor och tyg. Men med träningsveckor och massage på stranden, VIP-fester, musiktävlingar, after beach, singelträffar, partyn (har vi visserligen alltid haft) fast med extra deluxe service av allt.
Torsby Camping Beach Club, come join us.

Vi kommer ju alltid heta Fröknarna Fräs, så är det ju, och platsen heter Bredviken, men ibland behöver man förnya sig.
______________________
Tänk vad en liten bok på Icas bokrea bord kan ställa till med. Nu kan jag inte sluta tänka på allt jag måste göra innan maj månad.