Okategoriserade

Sitter och förbereder mig

Imorgon håller jag i en liten föreläsning igen, och då ska vi avverka FOTOGRAFISKA inspirationer. Alltså andra fotografer. 
När jag sitter och plockar i materialet jag samlat slås jag återigen av vilken oerhörd duktig fotograf Annie Leibowitz är. Hon har i stort sett jobbat hela sitt liv. Varje minut. Hon tar aldrig paus. Hon har jobbat otroligt hårt och har knappt hunnit med något annat. (Men hon blev mamma vid 50) 
Men hennes oerhörda slit har betalat av sig väl. Hennes bildspråk är det tydligaste jag vet. 
Det finns INGEN som hon i hela världen. Vilken kvinna alltså.
Arnold Schwarznegger.
Italiensk kaffereklam
John Lennon och Yoko Ono några timmar innan han sköts till döds utanför sitt hem. Den sista bilden som tog på honom. Så stark, fosterställningen, naken. Politiskt och poetiskt.
Far och dotter Coppola. Två generationers regissörer.
Marie-Antoinette (Sofia Coppolas mästerliga folm)
Alltså hennes arbeten slutar aldrig. Hon är enormt produktiv och har producerat så enormt mycket fantastiska bilder.
Och här är hon själv framför sitt enormt uppmärksammade fotografi (Vanity Fair omslag) av gravida Demi Moore. Ingen hade poserat naken gravid tidigare.
Oj oj…jag  är så full av beundran. En av mina högsta önskningar i livet är att få ta del av hennes arbetssätt. Det ska jag jobba på!

2 Comments

  • Lingonberrie

    Otroligt fina bilder! Jag känner som du, sån beundran för denna damen. Och tack för inspirationen. Jag är glad fotoamatör men tycker att det är så roligt att titta på bilder och njuta. Din blogg är jättefin, jag kommer kika in här ofta…
    Vi ses på torsdag,
    Kramar!
    L