Resa,  Stockholm,  Vänner

När mitt gudbarn Melvin döptes i Stockholm

 När mitt gudbarn Melvin döptes i Stockholm förra helgen så hade hans mamma, min kusin, hyst in oss på ett litet hotell som hade ljuvlig körsbärsblom utanför. Och min guddotter Alva är precis som mig, hon ser varje chans att få klä sitt tjocka vackra hår med blomster.
 Vi tittade på körsbärsblom
och åt en fantastisk middag på La Famiglia på Kungsholmen
Sedan var det dags för Melvins dop.
Söta fina Melvin.
 Kusinen från stan. Han som är på pricken 6 månader yngre än Viggo.
Viggo och Jögga fick stanna hemma i Värmland då Viggo legat i snuva.
 St Görans kyrkan var så fin, och Melvin fick 4 faddrar valda för sina speciella förmågor.
Jag tror att de var fördelade på kulturella, sportsliga och finansiella.
 Och farbror Holger spelade dragspel med kalle Jularbos barnbarn. Den ni.
 och jag och Alva förstås.
 Fina Christina och ljuvliga Melvin.
Sedan var det fest på Christina och Håkans takterass med kanske Stockholms finaste utsikt.
 och trevliga människor
 och snygga tjejer
vi var så många så vi fick slå oss ner på golvet, men det gick ju bra
eller på solstolarna
och Christina är verkligen världens mest okomplicerade människa. Allt går så lätt för henne. Hon är stark (maratonlöperska och gammal tävlingsskidåkare) uthållig (masserar Skanska på dagarna) driftig (driver sitt egna som naprapat) ja, det finns så mycket att säga om min fantastiska multibegåvade kusin Christina. Vi har gjort så otroligt mycket kul ihop. 
 och så har hon en pappa som är min farbror och han älskar dragspel och är bästis med Kalle Jularboos barnbarn
och när det spelas dragspelsval uppe på takterasser så måste det ju dansas
och Chrstina gav mig en bok och i den stod det att mitt uppdrag som Melvins gudmor är att ta med honom på KULTURELLA ÄVENTYR, och om det är något jag kan så är det ju just det. 
och på den där sköna dopfesten fanns det maratonlöperskor med snygga välsvarvade ben
 Vi kalaserade och drack vin ända tills månen kom upp
 och Alva tog en spännande bild på mig med Stockholms sommarnatts siluett i bakgrunden.

Det var ett underbart dop på en underbar dag!!

4 Comments

 • Christina Henriksson

  Ååå va fint..får tårar i ögonen! Tack för ALLT, vilket oerhört fint inlägg kallar det hellre repotage. Har fått över 400 bilder och alla är BRA! Du är en fantastisk fotograf och inspiratör! Hittar saker ingen annan kan. Å den bästa kusinen man kan ha!!
  STORT TACK!

 • Linaplina

  Välkommen till mina hoods! Vi bor ju granne med St Görans kyrka och jag hade kunnat se dig svaja runt i den underbara royal-klänningen 🙂

  La Famiglia tillhör våran favorit mat i kvarteret…

  Nästa gång du kommer på besök så får du inte missa att knacka på min dörr!

  KRAM