En svensk klassiker, Vasaloppet

Mina nya idoler

Jag är förälskad. Hänförd. Betagen.

De är små, tunna, trollika och envisa. Klädda som om de skulle vara på maskerad med 70-tals tema. De åker skidor som de gör på svartvita filmer. De får inte hjärtinfarkter eller fetmasjukdommar.

Jag är förförd av veteranerna på Vasaloppet. Det finns 493 stycken av dem. Som åkt vasaloppet över 30 gånger.

Storveteranen heter Bengt Eriksson. Han är över 73 år och han har åkt 52 Vasalopp på raken. Man får bara räkna ett lopp per år. Han har alltså inte varit sjuk ett enda år. PÅ 52 år. Hans vasaloppsnitt ligger på 5 h och 15 minuter. ..och han åker än.

Min älskling som är 35, som tycks mig träna som en manisk elitåkare och som har kört över 70 mil i vinter körde loppet på sju timmar i söndags. Jag tror att Bengt Eriksson slog honom.

Mot veteranerna står man sig slätt. Jag vet inte hur de bär sig åt.

6 reaktioner till “Mina nya idoler”

 1. Anonymous säger:

  Det fanns en bengt eriksson med ett startnummer över nittontusen och han kom drygt 10 sekunder före mej, men då ska vi komma ihåg att han startade 0700, fick säkert stå längst fram(han är från sälen,favoriseras)bättre service, när jag blir stor då ska jag åka mycket snabbare, tänk också att hans tidiga lopp så var deltagar antalet mycket lägre=mindre folk att köra om, själv passerade man kanske 4tusen med 2 timmars sömn som uppladdning.

 2. Anonymous säger:

  Det fanns en bengt eriksson med ett startnummer över nittontusen och han kom drygt 10 sekunder före mej, men då ska vi komma ihåg att han startade 0700, fick säkert stå längst fram(han är från sälen,favoriseras)bättre service, när jag blir stor då ska jag åka mycket snabbare, tänk också att hans tidiga lopp så var deltagar antalet mycket lägre=mindre folk att köra om, själv passerade man kanske 4tusen med 2 timmars sömn som uppladdning.

 3. Fotografinnan säger:

  Det ska jag tänka på.

 4. Fotografinnan säger:

  Det ska jag tänka på.

 5. elin vennerbring säger:

  Äntligen en blogg med kvalitetsbilder. Tack.

 6. elin vennerbring säger:

  Äntligen en blogg med kvalitetsbilder. Tack.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.