En svensk klassiker, Sport, Vasaloppet

Kanske blir skidsugen


Jag kan ju i stort sett åka längskidor året runt om jag vill då vi har Sveriges enda och Europas längsta skidtunnel några hundra meter hemifrån, men av någon anledning gör jag inte det.

Solen skiner för mycket i höst för att man ska kliva in i skidtunneln och dessutom så servar jag istället en massa av skidtunnelns gäster som bor hos oss.  Det är lite underligt. Lite som skomakarens barn som har trasiga skor. Eller bagaren som inte äter bröd.  Ni fattar.

Men ikväll kanske jag får inspiration för jag och Jögga ska på motivations-och inspirationsträff med Bröderna Auckland (som vann Vasaloppet) och Jens Arne Svartedal.

På bilden ser ni min kille Hasalöparen åka riktiga skidor på barmark. Det behöver man alltså inte göra om man åker till tunneln. Bilden kommer för övrigt att publiceras i fantastiska magasinet Outsides nästa nummer som sista sida.