Okategoriserade

Polaroid

Jag har i några år nu sökt en polaroidkamera. Jag har inte sökt sådär febrilt utan snarare tänkt att om någon hamnar framför mina fötter kanske jag plockar upp den och tar med den hem. 

Ett tag lånade jag min gamla arbetsplats polaroidbakstycke och satte på Mamiya-mellanformaten. Det var en fröjd men det blev väldigt dyrt då varje enskild bild kostade en sisådär 30 kronor.

Det är något mycket intressant med polaroid därför att färgerna som blir delvis beror på vilken temperatur det är ute när du fotograferar. Du kan därför inte bestämma själv. Det ger dig som fotograf en slumpartad bild där du inte är chefen helt och hållet.  

Nu behöver jag inte leta efter denna polaroidkamera längre därför att en kille har uppfunnit ett program som skapar polaroid utifrån dina egna bilder. 

För min del som annars alltid bestämmer allt över min kamera skapas en kreativ och glödande process där bilderna kan få det rispiga och slitna och slumpartade utseendet utan att jag behöver fixa med det i photoshop, rispa negativen eller använda gammal kamera. Det är häftigt.

Det finns nu alltså ett program som omvandlar dina bilder till polaroidbilder. Det är ju helt fantastiskt. Tack till Nio till fem-bloggen som tipsade.

Frågan  är dock nu om det kommer att bli lika roligt med polaroid då själva grejen med det, var det nostalgiska och svåråtkomliga.

Jag ser dock att bilderna måste vara bra ifrån början för att ge utslag.

Här är de jag tyckte blev bäst.







10 Comments